072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Logitech kondigt Logi Bolt Wireless Protocol aan

datum: 01-09-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Logitech kondigt Logi Bolt aan, een draadloos protocol afgeleid van Bluetooth Low Energy dat zal worden gebruikt voor zakelijke muizen en toetsenborden. De technologie wordt geïntroduceerd in de nieuwe MX Master 3 for Business en Logitech MX Keys for Business.

Logitech hoopt met Logi Bolt vooral de zakelijke markt te bedienen. Het heeft een protocol opgesteld waarmee draadloze producten zoals muizen en toetsenborden kunnen communiceren. Het protocol is afgeleid van Bluetooth Low Energy en moet zorgen voor een snelle, stabiele en energiezuinige verbinding. Met Logi Bolt kan een gesloten beveiligde verbinding worden gemaakt tussen het besturingsapparaat en de computer, al wil Logitech niet uitleggen hoe de verbinding precies wordt beveiligd. Volgens het bedrijf voldoet de beveiliging aan de eisen van beveiligingsmodus 1, niveau 4 van de FIPS-regelgeving . Logi Bolt maakt in ieder geval gebruik van frequency hopping , wat ervoor moet zorgen dat de verbinding stabiel en snel blijft, ook als er in een kleine ruimte zoals een kantoor veel Bluetooth-verbindingen tegelijk actief zijn. Volgens Logitech kan Logi Bolt een afstand van tien meter overbruggen.

Om Logi Bolt geschikt te maken voor zakelijk gebruik, levert Logitech een app die niet alleen gericht is op gebruikers, maar ook op systeembeheerders. Systeembeheerders kunnen via de app bepaalde instellingen forceren en live bijwerken. Logi Bolt kan voorlopig overweg met Windows, Linux, macOS en Chrome OS. Gebruikers kunnen overigens kiezen of ze de muis of het toetsenbord via Logi Bolt of via Bluetooth Low Energy willen aansluiten. Bij die laatste optie zijn de producten ook te gebruiken met Android en iOS.

Logi Bolt wordt geïntroduceerd in een nieuwe business line van bestaande muizen en toetsenborden. Naast de MX Master 3 for Business en Logitech MX Keys for Business komt er een MX Anywhere 3 for Business, Ergo K860 Split Keyboard for Business en M575 Wireless Trackballll Mouse for Business. De nieuwe varianten komen met een andere dongle dan de bestaande modellen. Net als bij de bestaande modellen is het een USB-A dongle. Logitech heeft geen USB-C-dongle beschikbaar, maar bevat wel een USB-C naar USB-A-adapter. Logitech zal meer Logi Bolt-producten op de markt brengen, voorlopig allemaal gericht op de zakelijke markt. Het bedrijf gelooft echter dat het in de toekomst Logi Bolt ook in consumentenproducten zal gebruiken. De Logi Bolt producten zijn te herkennen aan hun eigen logo.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01