072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Logitech kondigt Logi Bolt Wireless Protocol aan

datum: 01-09-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Logitech kondigt Logi Bolt aan, een draadloos protocol afgeleid van Bluetooth Low Energy dat zal worden gebruikt voor zakelijke muizen en toetsenborden. De technologie wordt geïntroduceerd in de nieuwe MX Master 3 for Business en Logitech MX Keys for Business.

Logitech hoopt met Logi Bolt vooral de zakelijke markt te bedienen. Het heeft een protocol opgesteld waarmee draadloze producten zoals muizen en toetsenborden kunnen communiceren. Het protocol is afgeleid van Bluetooth Low Energy en moet zorgen voor een snelle, stabiele en energiezuinige verbinding. Met Logi Bolt kan een gesloten beveiligde verbinding worden gemaakt tussen het besturingsapparaat en de computer, al wil Logitech niet uitleggen hoe de verbinding precies wordt beveiligd. Volgens het bedrijf voldoet de beveiliging aan de eisen van beveiligingsmodus 1, niveau 4 van de FIPS-regelgeving . Logi Bolt maakt in ieder geval gebruik van frequency hopping , wat ervoor moet zorgen dat de verbinding stabiel en snel blijft, ook als er in een kleine ruimte zoals een kantoor veel Bluetooth-verbindingen tegelijk actief zijn. Volgens Logitech kan Logi Bolt een afstand van tien meter overbruggen.

Om Logi Bolt geschikt te maken voor zakelijk gebruik, levert Logitech een app die niet alleen gericht is op gebruikers, maar ook op systeembeheerders. Systeembeheerders kunnen via de app bepaalde instellingen forceren en live bijwerken. Logi Bolt kan voorlopig overweg met Windows, Linux, macOS en Chrome OS. Gebruikers kunnen overigens kiezen of ze de muis of het toetsenbord via Logi Bolt of via Bluetooth Low Energy willen aansluiten. Bij die laatste optie zijn de producten ook te gebruiken met Android en iOS.

Logi Bolt wordt geïntroduceerd in een nieuwe business line van bestaande muizen en toetsenborden. Naast de MX Master 3 for Business en Logitech MX Keys for Business komt er een MX Anywhere 3 for Business, Ergo K860 Split Keyboard for Business en M575 Wireless Trackballll Mouse for Business. De nieuwe varianten komen met een andere dongle dan de bestaande modellen. Net als bij de bestaande modellen is het een USB-A dongle. Logitech heeft geen USB-C-dongle beschikbaar, maar bevat wel een USB-C naar USB-A-adapter. Logitech zal meer Logi Bolt-producten op de markt brengen, voorlopig allemaal gericht op de zakelijke markt. Het bedrijf gelooft echter dat het in de toekomst Logi Bolt ook in consumentenproducten zal gebruiken. De Logi Bolt producten zijn te herkennen aan hun eigen logo.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01