072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

MacOS Monterey komt aanstaande maandag uit

datum: 18-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Apple stelt macOS Monterey vanaf aanstaande maandag beschikbaar voor gebruikers van systemen die het besturingssysteem ondersteunen. Monterey is de codenaam van macOS 12, de opvolger van macOS 11 aka Big Sur.

Gebruikers van Mac-computers die in aanmerking komen voor een update naar macOS 12 Monterey, kunnen deze vanaf 25 oktober installeren. Het besturingssysteem was al in juli in de openbare bèta en ontwikkelaars konden het besturingssysteem al in juni uitproberen, vanaf het begin van het WWDC-evenement.

Niet elke Mac die versie 11 Big Sur kon installeren, kan upgraden naar versie 12 Monterey. Zo is een MacBook Air van 2015 of nieuwer vereist, evenals een MacBook Pro van dat jaar of later. Ook niet alle Mac mini's kunnen overgezet worden: ze moeten in ieder geval van eind 2014 zijn.

De update brengt onder meer de Safari-browser naar versie nummer 15. Dit geeft de browser een nog minimalistischer design en ondersteuning voor het groeperen van tabbladen. Bovendien ondersteunt FaceTime nu onscherpe achtergronden. SharePlay komt later dit najaar uit, zodat je samen met anderen content kunt bekijken of beluisteren via FaceTime op de Mac. Universal Control biedt de mogelijkheid om het toetsenbord en de muis of het touchpad van een Mac op een paar meter afstand van een ander Apple-apparaat te gebruiken. Er is ook Airplay, voor het weergeven van content van Apple-apparaten op schermen van een Mac-apparaat met Monterey.

Je kunt meer lezen over de functies van macOS 12 in onze eerder gepubliceerde preview: Apple macOS Monterey, speciaal voor de M1-gebruiker .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01