072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Maker Bioshock mod Half-Life: Alyx werkt aan nieuwe VR-game Century Horizon

datum: 25-04-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Wim Buytaert, de Belgische mod maker die eerder een Bioshock mod uitbracht voor Half-Life: Alyx, werkt met een team aan een compleet nieuwe VR game. Century Horizon wordt een sci-fi horrorspel geïnspireerd op Bioshock en Dead Space.

"Century Horizon speelt zich af op een ruimteschip dat op weg is naar een planeet om die te koloniseren, nadat de aarde haar laatste uren heeft gehad", legt Buytaert uit aan Tweakers. Alles gaat mis op dat ruimteschip en er is een buitenaardse parasiet aanwezig. "Het wordt pure horror in VR, geen shooter in Call of Duty-stijl, maar de nadruk op crafting waarbij je op elke kogel moet letten."

Buytaert en zijn team creëren Century Horizon in de Unity-engine. De game wordt volgend jaar uitgebracht voor SteamVR en in de Oculus Rift Store. De VR-game draait op pc's en de makers zijn van plan de game ook naar de PlayStation VR2-headset te brengen. Er komt geen native Quest-versie: volgens Buytaert is die headset niet krachtig genoeg om een game te draaien zoals hij in gedachten heeft.

Er werken nu zo'n twaalf mensen aan het spel en het team wordt nog steeds uitgebreid. Buytaert is een samenwerking aangegaan met onder meer Patient 8 Games , met wie hij eerder samenwerkte voor zijn Half-Life: Alyx mod Return to Rapture. Century Horizon is nu ongeveer vier maanden in ontwikkeling. De game moet in 2023 uitkomen, maar er is nog geen releasedatum vastgesteld.

Vorige maand verscheen Return to Rapture Chapter II in de Steam Workshop. Deze Bioshock-mod voor Half-Life: Alyx bestaat uit 24 levels met meer dan 15 uur aan gameplay. Het tweede deel van de mod heeft verschillende wapens en vijanden uit de originele Bioshock-games.

Het eerste deel van Return to Rapture werd uitgebracht in maart 2021. Dat was een campagne van acht niveaus. Het verhaal gaat verder in het tweede deel. De mod is geen remake van BioShock, maar een nieuw verhaal, waarin de wereld van Half-Life: Alyx wordt gecombineerd met omgevingen en elementen die zijn geïnspireerd op de onderwaterwereld van BioShock. Tweakers publiceerde vorig jaar een artikel over de mod en een interview met maker Wim Buytaert .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01