072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Maker van Stadia-exclusieve Outcasters zegt dat hij geen plannen heeft voor port

datum: 14-10-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De ontwikkelaar van Outcasters, een game die exclusief beschikbaar is voor Google Stadia, meldt dat de game waarschijnlijk niet naar andere platforms zal komen. Nadat Stadia offline is gegaan, is de game niet meer speelbaar.

Ontwikkelaar Splash Damage meldt dat het "op dit moment geen plannen heeft" om Outcasters naar andere platforms te brengen. Dit komt omdat de game "ontworpen en gebouwd is als exclusief Stadia en veel van zijn systemen sterk platformafhankelijk zijn", wat het overzetten naar een ander platform veel complexer zou maken. Desalniettemin zegt de studio dat het "er sterk van overtuigd is dat cloudgaming een mooie toekomst heeft".

Google maakte eind september bekend alsnog de stekker uit Google Stadia te willen trekken . De dienst zou niet het aantal spelers hebben gekregen waar Google op had gehoopt. Veel Stadia-games zijn ook beschikbaar op andere platforms, maar Google had ook enkele exclusieve titels, waaronder Outcasters. Zonder tussenkomst zullen ze samen met Stadia vergaan en kunnen ze nooit meer worden gespeeld.

Het sluiten van Google Stadia roept verschillende problemen op. Een voor de hand liggende, over het geld dat spelers erin hebben gestopt, is meteen beantwoord: spelers krijgen het geld terug voor hun hardware- en game-aankopen. Google heeft nog niet aangekondigd of het bluetooth-stuurprogramma's voor de controller uitbrengt, maar zegt ernaar te kijken . Zonder die stuurprogramma's kan de controller alleen bekabeld worden gebruikt.

Een ander probleem gaat over het migreren van savegames. In sommige gevallen kan dit via Google Takeout, maar dit werkt niet voor elk spel en is niet altijd duidelijk. Ontwikkelaars proberen dit op te lossen, CD Projekt RED deelde een stappenplan voor spelers om hun Cyberpunk 2077- saves op te slaan. Ook Destiny-ontwikkelaar Bungie onderzoekt de zaak en Ubisoft wil in ieder geval de games porten naar zijn eigen Connect-platform , maar de savegames hier zijn nog onzeker. De speler die 5.900 uur aan Red Dead Redemption 2 multiplayer-voortgang dreigt te verliezen, is nog steeds niet geholpen door Rockstar Games en Google. Hij heeft de online modus op de PlayStation 5 opnieuw opgestart .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01