072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Maker XMG-laptops waarschuwt voor uitstel van nieuwe modellen en prijsverhogingen

datum: 21-02-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

De Duitse laptopfabrikant Schenker waarschuwt klanten en partners dat nieuwe systemen vertraging kunnen oplopen als de Chinese autoriteiten in de regio Suzhou fabrieken sluiten vanwege de omikron-uitbraak. Deze regio omvat Schenker's leverancier Clevo.

Schenker heeft van lokale partners vernomen dat het DHL-distributiecentrum in Suzhou is getroffen door de reeks sluitingen die door de autoriteiten zijn bevolen. Hierdoor lopen reeds geproduceerde onderdelen en laptops vertraging op in de levering . "De logistieke bedrijven draaien al op volle capaciteit, wat de transportkosten opdrijft en de nieuwe laptopgeneraties merkbaar duurder maakt", aldus Schenker.

Schenker meldt niet of de leveranciers van het bedrijf, zoals de originele ontwerpfabrikanten Clevo en Uniwill, gesloten zijn. Deze bedrijven hebben wel vestigingen in het Suzhou Industrial Park. Schenker wijst op een Forbes-rapport van vorige week, waaruit blijkt dat Samsung, UMC en Bosch fabrieken op die locaties zijn gesloten om de verspreiding van omikron tegen te gaan. Schenker lijkt zich zorgen te maken dat ook zijn leveranciers te maken krijgen met lockdowns. "Vorig jaar troffen de tekorten aan chips en componenten vooral de markt voor desktop-pc's, maar de situatie zal nu waarschijnlijk verslechteren voor laptopfabrikanten", zei de XMG-laptopmaker.

Het bedrijf beweert dagelijkse updates van partners te ontvangen over vertragingen in de levering. Als gevolg hiervan zou het bedrijf niet kunnen zeggen wanneer de XMG FUSION 16 eerder dit jaar werd aangekondigd of de bijgewerkte XMG PRO-serie laptops met Intel Alder Lake-processors zal worden uitgebracht, noch wat de prijzen van deze modellen zullen zijn. Schenker kan zoals gepland een nieuw XMG NEO 15-model met vloeistofkoeling leveren. De Duitse laptopmaker verwijst verder naar Kioxia's mislukte nand -geheugenproductie van anderhalve week geleden, om te benadrukken dat het onzeker is hoe de prijzen van aankomende SSD's zullen dalen.

Ook het Nederlandse laptopbedrijf BTO uit IJsselstein betrekt ODM-modellen van Clevo. BTO laat aan Tweakers weten voorlopig geen tekorten te verwachten: "We hebben zojuist veel voorraad binnengekregen. We denken dat we door kunnen gaan tot de zomer. Als de tekorten aanhouden, kunnen we daar natuurlijk mee te maken krijgen." Eventuele prijsverhogingen van nand-geheugen zullen voorlopig geen gevolgen hebben voor BTO, aldus de woordvoerder.

BTO noemt het bericht van Schenker 'bijzonder': "We hebben Clevo gebeld en zij weten niets van eventuele sluitingsdreigingen. De productie ligt ook in een heel andere regio en Clevo heeft zojuist een strenge overheidscontrole op dit gebied met positief resultaat doorstaan."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01