072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Man die 2 miljoen AT&T-smartphones hackte krijgt 12 jaar cel

datum: 17-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Een 35-jarige man uit Pakistan en Grenada is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor het ontgrendelen van bijna 2 miljoen AT&T-smartphones. De provider verloor hierdoor meer dan $ 200 miljoen. De man betrok meerdere AT&T-medewerkers bij zijn grootschalige zwendel.

De veroordeelde crimineel, Muhammad Fahd, begon in 2012 met het illegaal ontgrendelen van smartphones van AT&T. Hij deed dit met hulp van een Amerikaanse medewerker van de provider die hem IMEI-gegevens over de smartphones kon doorgeven. In 2013 introduceerde AT&T een nieuw ontgrendelingssysteem voor smartphones. Dit maakte het volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie moeilijker voor Fahd en zijn handlangers om telefoons te kraken. Om dit systeem te omzeilen, huurde de cybercrimineel een softwareontwikkelaar in om malware te schrijven, die werd geïnstalleerd met de hulp van nieuw omgekochte medewerkers van AT&T.

Ontgrendelde smartphones werden door Fahd op afstand losgekoppeld van het AT&T-netwerk, waardoor onwettige klanten hun contract met de koerier konden beëindigen tegen een illegale betaling. Als gevolg hiervan zei AT&T dat het meer dan $ 200 miljoen aan inkomsten verloor, die Fahd moet terugbetalen. Uiteindelijk werd een onbekend aantal medewerkers van het callcenter in Bothell, Washington gerekruteerd en omgekocht om Fahd te helpen bij het hacken van telefoons. Er lopen ook rechtszaken tegen de handlangers; in totaal zouden de getroffen werknemers bijna $ 1,1 miljoen aan compensatie moeten betalen. In die rechtszaken zijn nog geen uitspraken gedaan.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01