072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Mark Zuckerberg noemt platformbeschuldigingen 'ernstig onlogisch'

datum: 06-10-2021 Categorie: Internet Bron: Tweakers

Facebook-baas Mark Zuckerberg zegt dat de beschuldigingen van een klokkenluider over interne onderzoeken "onzinnig" zijn. Hij noemt de beschuldigingen dat het bedrijf mensen opzettelijk ongelukkig maakt en geld belangrijker vindt 'sterk onlogisch'

Zuckerberg reageert eerder deze week op de onthullingen van een klokkenluider op zijn eigen Facebook-feed . De 37-jarige Frances Haugen gaf een interview over het programma 60 Minutes. Ze zei dat Facebook structurele winst verkoos boven de veiligheid en het welzijn van gebruikers. Haugen lekte ook een intern rapport uit waaruit zou blijken dat Facebook wist dat het gebruik van Instagram schadelijk was voor jonge gebruikers.

Zuckerberg zegt dat de beschuldigingen geen steek houden. Hij verwijst naar de afdeling die binnen het bedrijf wetenschappelijk onderzoek doet naar de effecten van social media. "Als we ons onderzoek echt zouden negeren, waarom hebben we dan in de eerste plaats een onderzoeksprogramma dat deze belangrijke kwesties onderzoekt?" Ook wijst hij op het feit dat er bij Facebook veel mensen werken die 'schadelijke inhoud' verwijderen. Zuckerberg stelt ook dat Facebook transparant is over de resultaten van de onderzoeken.

De CEO vindt ook niet dat sociale media een polariserend effect hebben op de samenleving. "Als dat effect echt zo erg is als mensen zeggen, waarom zien we dan de polarisatie toenemen in de VS terwijl het hetzelfde blijft in veel landen die ook veel sociale media gebruiken?"

Zuckerberg noemt het "sterk onlogisch" dat het bedrijf berichten hoger in nieuwsfeeds zou plaatsen als het gebruikers ongelukkig zou maken. "We verdienen geld met advertenties en adverteerders vertellen ons altijd dat ze geen advertenties willen naast kwaadaardige of boze berichten." Hij verwijst naar wijzigingen in het beleid dat Facebook enkele jaren geleden heeft doorgevoerd. Daarnaast werden ophefmakende artikelen minder prominent in de nieuwsfeed getoond en kregen berichten van vrienden een prominentere plaats. Volgens Zuckerberg zou dit ten koste zijn gegaan van het aantal views en inkomsten. Hieruit blijkt volgens hem dat Facebook winst niet belangrijker vindt dan engagement.

De Facebook-baas zegt vooral nagedacht te hebben over hoe jongeren Facebook-diensten gebruiken. "De realiteit is dat veel jonge mensen technologie gebruiken. Kijk maar eens hoeveel schoolgaande kinderen een telefoon hebben." Zuckerberg zegt dat technologiebedrijven dat niet moeten negeren, maar eerder moeten werken aan diensten die jonge mensen beschermen. Facebook zou dat regelmatig hebben gedaan, bijvoorbeeld door te stoppen met werken aan Messenger Kids.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01