072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

MediaMarkt wordt marktplaats voor externe retailers in Nederland

datum: 11-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

MediaMarkt zal op haar eigen site producten van externe retailers tonen. Dat zegt een topman van de Nederlandse tak van de retailer in een interview. Hiermee wil het bedrijf meer aanbiedingen via de site laten zien.

MediaMarkt doet iets dergelijks al in een aantal andere landen en in Duitsland is een b├Ęta gaande. Dat gaat het bedrijf ook in Nederland doen, zegt Shariar Khalili van MediaMarkt Benelux tegen Twinkle . De reden hiervoor is dat MediaMarkt dan meer producten op de site kan tonen zonder dat het bedrijf zelf voorraad hoeft te hebben. Retailers kunnen daardoor hun producten via een groot platform aanbieden.

Khalili noemt als voorbeeld dure televisies. Tv-fabrikanten kunnen via de site van MediaMarkt modellen van 30.000 euro verkopen, terwijl het bedrijf dat zelf niet heeft en ervoor heeft gekozen het niet aan te bieden. Het is niet bekend wanneer MediaMarkt dit gaat doen.

Het marktplaatsmodel is bekend in de e-commercewereld. Amazon doet dit al veel langer, nu ook in Nederland. Bol.com heeft ook zo'n model met externe verkopers die via de site te vinden zijn. Een bekend buitenlands voorbeeld is AliExpress, dat samenwerkt met allerlei kleine retailers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01