072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Meer dan 110 miljoen maandelijks actieve apparaten hebben Android TV of Google TV

datum: 07-01-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Google zegt dat er meer dan 110 miljoen maandelijkse actieve apparaten zijn die Android TV of het afgeleide Google TV als besturingssysteem hebben. Het platform is het afgelopen jaar flink gegroeid. Google TV is een op Android TV gebaseerd besturingssysteem met een andere interface.

Een Google-woordvoerder vertelde 9to5Google dat Android TV en Google TV samen meer dan 110 miljoen maandelijkse actieve apparaten hebben, hoewel het bedrijf niet zal specificeren tussen de twee. In mei van dit jaar maakte het bedrijf op Google I/O bekend dat het aantal de 80 miljoen gepasseerd was. Dit betekent dat er in ruim een half jaar tijd een groei is geweest van 30 miljoen apparaten.

De groei is waarschijnlijk voor een groot deel te verklaren door de introductie van de Chromecast met Google TV . Televisiefabrikanten die al jaren Android TV gebruiken zullen ook hun steentje bijdragen, zoals Philips, Sony. Hisense en TCL. Laatstgenoemde zei onlangs dat het een van Google's grootste tv-partners is en jaarlijks meer dan 10 miljoen apparaten met Google TV en Android TV verkoopt. Volgens Google gebruiken zeven van de top tien smart tv-fabrikanten zijn platform.

De toename van het aantal toestellen met deze besturingssystemen hangt ook samen met een forse groei van het aantal partners dat kiest voor het besturingssysteem. Dat aantal zou nu wereldwijd meer dan 250 zijn. Het leeuwendeel hiervan zijn aanbieders van betaaltelevisie; 170 hiervan gebruiken nu Android TV.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01