072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Met de Xbox-app voor Windows kunnen gebruikers de installatiemap van pc-games aanpassen

datum: 11-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Gebruikers kunnen binnenkort de installatiemap voor pc-games wijzigen vanuit de Microsoft Store of Xbox Game Pass voor pc. Momenteel worden dergelijke pc-games geïnstalleerd in de beveiligde map WindowsApps, waartoe gebruikers geen toegang hebben.

Bronnen vertellen The Verge dat Microsoft werkt aan een update van de Xbox-app voor Windows die deze wijziging zal doorvoeren. Met de bijgewerkte Xbox-app kunnen gebruikers pc-games installeren vanuit de Microsoft Store of Xbox Game Pass voor pc. Met de update kunnen gebruikers games installeren in mappen en op HDD's en SSD's naar keuze. Na de update hebben gamers ook toegang tot de bestanden van games die ze hebben geïnstalleerd via de Xbox-app. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om dergelijke games te back-uppen en te modificeren, wat voorheen slechts in beperkte mate mogelijk was.

Games uit de Microsoft Store en Xbox Game Pass voor pc worden momenteel automatisch geïnstalleerd in de verborgen map WindowsApps, waar Windows-gebruikers geen toegang toe hebben. Dat maakt het onmogelijk om de gamebestanden te bekijken, aan te passen, ergens anders op te slaan of handmatig te verwijderen. Andere game launchers, zoals Steam en de Epic Games Store, bieden deze mogelijkheden al.

Microsoft heeft zijn plannen nu officieel bevestigd aan The Verge . De vernieuwde Xbox-app wordt momenteel intern getest binnen Microsoft. Het is niet bekend wanneer de update officieel wordt uitgebracht. The Verge verwacht dat dit snel zal gebeuren wanneer Microsoft Halo Infinite en zijn gratis te spelen multiplayer op 8 december uitbrengt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01