072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Met LastPass kunnen gebruikers inloggen zonder wachtwoord via de authenticatie-app

datum: 07-06-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

LastPass-gebruikers hebben nu toegang tot hun wachtwoordkluis met de bijbehorende mobiele app in plaats van met hun wachtwoord. Het hoofdwachtwoord blijft behouden, hoewel LastPass dit op termijn wil uitfaseren.

In de toekomst zullen gebruikers de mobiele app kunnen gebruiken om hun kluis te ontgrendelen wanneer ze LastPass in hun browser gebruiken. Dit is de LastPass Authenticator-app, niet de LastPass-app zelf. Authenticator is een op zichzelf staande app om tweestapsverificatiecodes te genereren. Normaal gesproken moeten LastPass-gebruikers hun hoofdwachtwoord invoeren voor authenticatie wanneer ze de browser opnieuw opstarten of ten minste periodiek. Dat wachtwoord moeten ze ook invoeren als ze een account willen wijzigen.

De nieuwe functie maakt dat overbodig; gebruikers kunnen vervolgens inloggen en akkoord gaan via de Authenticator-app. Het kan worden beveiligd met een vingerafdruk of een gezichtsscan, naast een pincode. Voor desktopgebruikers is er momenteel geen optie om biometrische inlogmethoden zoals Windows Hello te gebruiken om hun kluis te ontgrendelen.

LastPass zegt dat het hoofdwachtwoord voorlopig blijft bestaan. Op termijn wil het bedrijf dit afbouwen en vervangen door alternatieve inlogmethoden op basis van de FIDO2-standaard voor wachtwoordloos inloggen. Dit kan naast een authenticatie-app ook met bijvoorbeeld fysieke beveiligingssleutels . De nieuwe authenticatiemethode is van toepassing op zowel betaalde als gratis gebruikers. Vorig jaar beperkte LastPass zijn gratis abonnementen door de service slechts op één type apparaat beschikbaar te maken. Dat geldt hiervoor niet, omdat gebruikers niet de mobiele app nodig hebben, maar de gratis Authenticator.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01