072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Met Signal kunnen gebruikers spamberichten rapporteren en blokkeren

datum: 02-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Signal geeft gebruikers nu de mogelijkheid om spamberichten te rapporteren en te blokkeren. Hiermee wil het bedrijf een systeem ontwikkelen dat het makkelijker maakt om dergelijke berichten op te sporen. Signal belooft dat alle gebruikersactiviteiten versleuteld en anoniem blijven.

Wanneer een gebruiker via de Signal-app op "Spam melden en blokkeren" drukt, worden alleen het telefoonnummer van de potentiƫle spammer en een anonieme bericht-ID naar de server gestuurd, aldus het bedrijf . Dit is anders dan bij bijvoorbeeld chat-apps zoals WhatsApp, waarbij de gemelde content onversleuteld naar moderators wordt gestuurd. Als accounts vaker worden gerapporteerd, kan de spammer geen berichten verzenden totdat ze een Captcha-achtige uitdaging hebben voltooid.

Signal zegt op basis van die informatie een systeem te bouwen om spam beter te bestrijden. Dat moet aan de serverkant draaien, en niet lokaal op de client. Hoewel Signal grotendeels open source is, gaat het bedrijf de implementatie van die code niet delen. Hierdoor blijft Signal naar eigen zeggen spamaccounts een stap voor, terwijl het volgens het bedrijf geen afbreuk doet aan de 'fundamentals van het beveiligingsmodel' van de chat-app.

Signal heeft een aantal andere functies toegevoegd om oplichters tegen te gaan. Zo moeten mensen die voor het eerst een bericht naar iemand sturen eerst geaccepteerd worden door de ontvanger voordat de foto en naam van deze voor de afzender zichtbaar worden. Ook de foto van de persoon die het eerste bericht verstuurt is in eerste instantie niet zichtbaar voor de ontvanger. Het wordt pas zichtbaar als er op de vervaagde foto wordt geklikt. Gebruikers kunnen ook geen links openen die in het eerste bericht van een onbekende persoon zijn verzonden totdat de afzender is geaccepteerd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01