072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Meta is 'absoluut niet van plan' Europa te verlaten met Facebook

datum: 07-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Als het aan Meta ligt, moeten diensten als Facebook en Instagram in Europa beschikbaar blijven. Het bedrijf zou "absoluut niet van plan of plannen" zijn om zich terug te trekken uit de EU, maar is onderworpen aan nieuwe wetgeving voor trans-Atlantische gegevensoverdracht.

Het moederbedrijf van Facebook legt aan NU.nl uit dat er nieuwe internationale wetgeving moet komen om gegevensoverdracht tussen de EU en de Verenigde Staten weer mogelijk te maken: We houden de mogelijke impact op onze Europese dienstverlening als gevolg van deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.”

De verklaring komt bovenop een waarschuwing die het bedrijf afgelopen donderdag in een rapport heeft verwerkt . Daaruit bleek dat het intrekken van het Privacy Shield-verdrag medio 2020 het voor Meta onmogelijk zou maken om haar 'belangrijkste producten en diensten' in de EU te blijven aanbieden. Het trans-Atlantische raamwerk voor gegevensoverdracht was nodig om gegevens van Europese gebruikers naar het bedrijf in de Verenigde Staten over te dragen.

Ondertussen doet de Irish Data Protection Commission onderzoek naar de werkwijze van Meta met betrekking tot de gegevensoverdracht van Facebook. De Autoriteit Persoonsgegevens zal naar verwachting in de eerste helft van dit jaar een uitspraak doen. De voorlopige conclusie van het IDPC is dat de gegevensoverdracht van Europese gebruikers naar Amerikaanse servers niet was toegestaan onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Inmiddels is het toenmalige Facebook naar de rechter gestapt om in beroep te gaan tegen het IDPC-onderzoek, maar het bureau mocht het onderzoek voortzetten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01