072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Meta verwijdert meer dan duizend nep-Nicaraguaanse overheidsaccounts

datum: 02-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Meta zegt meer dan duizend Nicaraguaanse nepaccounts van Facebook en Instagram te hebben verwijderd. Volgens het socialemediabedrijf waren de accounts onderdeel van een nepnieuwscampagne van de overheid in dat land.

De campagne verspreidde nepnieuws over de oppositie en demonstranten en manipuleerde het publieke debat in het land, zei Meta . De berichten waren gericht aan de bevolking van Nicaragua en werden verzonden via nepaccounts. De 'trollenfabriek' werd gerund door de Nicaraguaanse regering van Daniel Ortega en de FSLN, de machtspartij in het Midden-Amerikaanse land.

De operatie werd voornamelijk aangestuurd vanuit het postkantoor in het land. Alle accounts zijn in oktober verwijderd. Het zou gaan om 937 Facebook-accounts, 140 Facebook-pagina's, 24 Facebook-groepen en 363 Instagram-accounts. De Facebook-pagina's zouden meer dan een half miljoen volgers hebben gehad. In totaal heeft de overheid ongeveer $ 12.000 geïnvesteerd in Facebook- en Instagram-advertenties.

Volgens Meta ging de overheidscampagne al in 2018 van start. Naast Instagram en Facebook zou er door de Nicaraguaanse overheid ook nepnieuws verspreid worden op onder meer YouTube, Twitter en TikTok. Meta zegt tegen 2021 ook dergelijke trollenfabrieken van regeringen in Ethiopië, Oeganda, Soedan, Thailand en Azerbeidzjan van zijn platforms te hebben verwijderd. Nicaragua heeft volgend weekend presidentsverkiezingen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01