072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Micron investeert $129 miljard in de ontwikkeling en productie van geheugen

datum: 20-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Micron wil de komende tien jaar ruim 129 miljard euro investeren in de ontwikkeling van geheugenchips. Dit geld moet ook worden gebruikt om nieuwe geheugenchips te maken. Het bedrijf overweegt ook een nieuwe fabriek in de VS te bouwen.

Met de investering van meer dan $ 150 miljard zegt Micron zich te willen concentreren op "de stijgende vraag naar geheugen dat essentieel is voor alle computers". Groeimarkten als 5G en kunstmatige intelligentie zullen de vraag naar geheugen en opslag verder doen toenemen, verwacht het bedrijf. Micron kijkt naar datacenters, automotive 'en verschillende user devices'.

Het bedrijf wil ook zijn fabrieken uitbreiden, mogelijk in de Verenigde Staten. Wel zegt Micron dat de locatie van een nieuwe fabriek afhankelijk is van onder meer overheidssteun. "Het maken van geheugen in de Verenigde Staten kost 35 tot 45 procent meer dan in goedkopere markten", schrijft het bedrijf. Financiering en fiscaal aantrekkelijke investeringsvoorwaarden zijn daarom 'kritiek'.

Micron zegt nu onderzoek te doen in 13 landen en elk jaar miljarden in onderzoek te investeren. Het grootste deel van dit geld zou naar onderzoek in de VS gaan. Reuters zegt dat Sumit Sadana, Chief Business Officer van Micron, dat geheugenchips dertig procent van de wereldwijde halfgeleidermarkt uitmaken, maar dat "slechts" twee procent in de VS wordt gemaakt. Volgend jaar is het bedrijf van plan 15 miljard dollar te investeren, waarvan 3 miljard dollar in onderzoek.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01