072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Micron stopt met gamemerk Crucial Ballistix voor geheugen

datum: 17-02-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Micron schrapt het Crucial Ballistix-geheugenmerk en maakt de huidige Ballistix DDR4-geheugensets aan het einde van hun levensduur. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De fabrikant zal zich in plaats daarvan richten op DDR5-geheugen voor client- en servertoepassingen.

De verhuizing van Crucial moederbedrijf Micron betekent onder meer dat de huidige line-up van Crucial Ballistix, Ballistix MAX en Ballistix MAX RGB-geheugen komt te vervallen, schrijft Tom's Hardware . "Het bedrijf zal zich meer richten op de ontwikkeling van Micron's DDR5- client- en serverproducten en het uitbreiden van Crucial's geheugen- en opslagproductportfolio", aldus het persbericht van Micron.

Micron bracht eerder Crucial DDR5-geheugen op de markt, maar nog niet onder het merk Ballistix, dat op gamers is gericht. De zet van Micron lijkt dat te verklaren. Micron schrijft in het persbericht dat gamers gebruik kunnen maken van de bestaande DDR5-geheugensets van Crucial. Ze zijn verkrijgbaar als DDR5-4800 sets van 8 t/m 64 GB, maar hebben bijvoorbeeld geen heatspreaders .

Micron meldt verder dat dit alleen van invloed is op de geheugenreeks van Ballistix voor consumenten. Het bedrijf zegt dat het zijn Crucial SSD's voor consumenten en gamers, zoals de Crucial P5 Plus en P2 SSD's, zal blijven produceren, naast draagbare SSD's zoals de X6 en X8. We blijven ons richten op het uitbreiden van onze NVMe- en draagbare SSD-productcategorieƫn, die beide opslagoplossingen bieden voor pc- en consolegamers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01