072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft begint bètatests met nieuwe Office UI

datum: 08-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Gebruikers van het bètaprogramma Microsoft Office kunnen daar het nieuwe ontwerp van de kantoorsuite testen. Later dit jaar komen programma's als Word en Excel uit met een nieuwe gebruikersinterface, maar die kun je nu al uitproberen.

De wijzigingen zitten in de aankomende versie van Office. Het komt later dit jaar uit voor zowel Windows 10 als het nieuwe Windows 11. Gebruikers kunnen het nu testen terwijl ze zich in het Office Insider- programma bevinden, merkt WindowsLatest op . In het Insider-programma moeten gebruikers aangeven dat ze een bètakanaalupdate ontvangen. Het is nog niet bekend wanneer alle Microsoft 365-gebruikers de nieuwe gebruikersinterface te zien krijgen.

Opvallend is dat de veranderingen vooral klein en grafisch zijn. Aanvankelijk was Microsoft van plan om de 'ribbon toolbar' te vervangen door een contextuele taakbalk . Dat plan lijkt in de eerste bèta niet geïmplementeerd te zijn. Microsoft is bekritiseerd vanwege het plan om de lintwerkbalk te wijzigen, maar het is niet bekend of dat plan op een later tijdstip wordt voortgezet. De veranderingen zitten nu vooral in grafische elementen zoals afgeronde hoeken in onder meer de werkbalk en meer spaties in sommige knoppen of menu's.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01