072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Microsoft breidt Start- en taakbalkinstellingen uit in Windows 11 preview build

datum: 02-12-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft de Start-instellingen uitgebreid in de testversie van Windows 11. De lay-out kan worden gewijzigd om meer pinnen of recentere bestanden te tonen. Gebruikers met meerdere monitoren kunnen in deze versie op alle schermen de klok en datum op de taakbalk blijven zien.

Gebruikers kunnen direct naar de Start-instellingen gaan door met de rechtermuisknop op start te klikken. Daar in de preview-build is het mogelijk om te kiezen uit drie lay-outopties voor het menu Start: Standaard, meer pinnen of recentere bestanden. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld kiezen wat ze een extra rij willen zien als ze Start openen, meldt Microsoft .

Als gebruikers meerdere monitoren hebben, zullen vanaf deze versie op alle schermen de datum en tijd op de taakbalken staan. Bovendien worden meldingen met hoge prioriteit nu gestapeld. Er kunnen maximaal drie van dergelijke berichten tegelijk worden weergegeven, naast maximaal één 'normaal' bericht. Microsoft meldt dat deze twee toevoegingen geleidelijk zullen worden vrijgegeven en dus nog niet zichtbaar zijn voor alle gebruikers met de preview-build.

Daarnaast krijgt de Narrator, de leesfunctie van Microsoft Edge, meer functies. Wanneer gebruikers de muisaanwijzer op een woord in een invoerveld houden en een letter uit dat woord verwijderen, leest de Verteller de letter waarop de muisaanwijzer zich momenteel bevindt. Zo moet het volgens Microsoft voor blinden of slechtzienden makkelijker worden om bepaalde letters te verwijderen. Microsoft belooft ook dat Narrator meer contextuele aanwijzingen zal geven tijdens het surfen op internet.

Tot slot heeft Microsoft nog enkele andere kleine verbeteringen aangebracht. Zo kunnen geïnstalleerde apps nu ook van Z naar A worden gesorteerd en onthoudt Windows het als gebruikers wifi of Bluetooth aanzetten in vliegtuigmodus, zodat ze de volgende keer automatisch aan blijven staan. Daarnaast heeft Microsoft een aantal bugs van het besturingssysteem verholpen.

Al deze toevoegingen maken deel uit van een Insider Preview-build van Windows 11 genaamd 22509. Microsoft test vaak nieuwe functies in Windows op deze manier voordat ze beschikbaar worden voor een breder publiek. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01