072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Microsoft brengt geen opvolger standalone Hyper-V Server 2019 uit

datum: 31-08-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Microsoft zal geen nieuwe versie van de gratis Hyper-V Server-tool ontwikkelen. Er komt geen Hyper-V Server 2022-release na de release van Windows Server 2022. In plaats daarvan wordt beheerders geadviseerd om Azure Stack HCI te gebruiken.

Op het Tech Community-platform van Microsoft stelt Microsoft-projectmanager Elden Christensen dat er een "strategische keuze" is gemaakt om Azure Stack HCI in te zetten als hypervisorplatform. Microsoft zal dan ook geen nieuwe versie van Hyper-V Server ontwikkelen, waardoor Hyper-V Server 2019 de laatste versie van de gratis tool is. Met de tool kunnen gebruikers virtuele machines beheren en hybride cloudomgevingen bouwen. De tool is gratis beschikbaar als iso en kan worden gebruikt zolang er geen Windows VM draait. De Windows-hypervisortechnologie van de standalone Hyper-V Server 2019 is dezelfde als de Hyper-V-rol in Windows Server 2019, maar bestaat alleen uit de hypervisor, een Windows Server-stuurprogrammamodel en de virtualisatiecomponenten. Er is nog steeds een licentie vereist om virtuele Windows-machines op Hyper-V Server 2019 te draaien.

Microsoft verwijst gebruikers die de tool gratis gebruiken door naar Azure Stack HCI, dat negen euro per fysieke core per maand kost. Windows Server 2022 was vanaf maart als preview beschikbaar en ontving zijn officiële release op 18 augustus. Gebruikers van Microsoft's Tech Community vroegen zich af of er ook een 2022-editie van de stand-alone Hyper-V Server zou worden uitgebracht, maar Microsoft bevestigt dat die er niet zal zijn. Volgens The Register blijft de Hyper-V-rol geïnstalleerd in Windows Server 2022, waarmee gebruikers een virtuele machine kunnen opzetten.

Op het Tech Community-platform en op Reddit zijn gebruikers ontevreden over het moeten abonneren op een product dat voorheen gratis was. Daarnaast geven ze aan dat Azure Stack HCI een grotere footprint heeft . Windows Server 2019 en Hyper-V Server 2019 worden ondersteund tot januari 2029.

Update, 17.40 : Artikel is aangevuld en verduidelijkt. Dankzij Themadon.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01