072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft: bug Windows vraagt om beheerdersgegevens bij afdrukken in een andere tijdzone

datum: 19-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft werkt aan een oplossing voor een bug in Windows waardoor beheerders alleen afdruktaken kunnen uitvoeren als de afdrukclient zich in een andere tijdzone bevindt dan de server. In sommige versies van Windows 10 en 11 verschijnt een bericht waarin om de beheerdersinformatie wordt gevraagd.

"Elke keer dat u een afdruktaak uitvoert waarbij de afdrukserver zich in een andere tijdzone bevindt dan de afdrukclient, kunt u een bericht krijgen waarin om beheerdersinformatie wordt gevraagd", stelt het Amerikaanse bedrijf op een ondersteuningspagina, die ook andere bugs van Windows vermeldt 11 .

Volgens Microsoft komt deze situatie vaak voor in zakelijke omgevingen en minder of niet bij thuisgebruik. De volledige lijst met getroffen besturingssystemen is te vinden op de ondersteuningspagina van Microsoft. Het gaat om verschillende versies van Windows 11, 10 en 7. Het bedrijf schat in dat het eind oktober met een oplossing komt.

Deze bug lijkt niet een van de PrintNightMare-kwetsbaarheden te zijn die Microsoft deze zomer heeft aangepakt. Een reeks ernstige fouten in de Windows Print Spooler-functie maakte uitvoering van externe code mogelijk. In juli bracht het Amerikaanse bedrijf een noodpatch uit die de bug verhielp, maar omdat de bug nog steeds lokaal misbruikt kon worden, bracht Microsoft in augustus een nieuwe fix uit waarmee alleen systeembeheerders printerstuurprogramma's kunnen installeren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01