072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Microsoft Defender met nieuwe look en centraal beheer verschijnt in Store

datum: 02-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft Defender krijgt verschillende opties op Windows die eerder beschikbaar waren voor ondernemingen. Zo krijgt de beveiligingssoftware datalekdetectie en bescherming tegen phishing, en kunnen thuisgebruikers meerdere apparaten in hun eigen netwerk beheren.

De wijzigingen komen mogelijk in een toekomstige versie met de codenaam Gibraltar, die nu als preview wordt getest. Die software bevat verschillende strings die nieuwe functies voor de software aangeven, ontdekte ontwikkelaar Ahmed Walid , die het uitvoerbare bestand beoordeelde. Met de nieuwe versie van de software kunnen gebruikers de status van meerdere apparaten zien. Volgens BleepingComputer kunnen deze worden toegevoegd via e-mails of QR-codes. Dan kunnen die apparaten op een netwerk centraal worden beheerd.

De nieuwe software geeft beheerders een overzicht van de beveiliging van meerdere apparaten. Naast waarschuwingen voor malware-infecties zou het ook waarschuwingen bevatten voor datalekken in de software en bescherming tegen identiteitsdiefstal, al is niet bekend hoe het werkt.

Eerder was al bekend dat Microsoft ook de Defender-software een visuele update zou geven. Dit is ook doorgevoerd in de preview. Het uiterlijk is dus meer in lijn met Windows 11, al kan de software ook op Windows 10 gebruikt worden. Wanneer de tool definitief beschikbaar komt voor Windows Insiders is nog niet bekend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01