072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Microsoft dwingt installatie van PC Health Check-app af op de meeste Windows 10-pc's

datum: 28-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft gaat de applicatie PC Health Check op de meeste Windows 10-apparaten installeren. De tool is bedoeld om te controleren of een systeem geschikt is voor Windows 11, maar de app heeft ook nog meer diagnoses aan boord die Microsoft nu naar de meeste gebruikers stuurt.

De applicatie wordt op de meeste Windows 10-apparaten geïnstalleerd via update KB5005463 . Het gaat om de PC Health Check-tool, die Microsoft onlangs weer beschikbaar heeft gesteld . Gebruikers kunnen de tool altijd vrijwillig downloaden om te controleren of hun systeem voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 11. Daarnaast kan de tool diagnostische gegevens weergeven, zoals informatie over de batterij en opslagcapaciteit van een apparaat. PC Health Check kan ook gebruikersvoorkeuren synchroniseren tussen apparaten en optionele updates voor het besturingssysteem installeren.

De applicatie wordt nu uitgerold naar gebruikers. Microsoft zegt dat gebruikers de applicatie zelf kunnen verwijderen via de instellingen van Windows 10. Er zijn volgens BleepingComputer echter ook gebruikers voor wie dat niet werkt. De tool zou opnieuw verschijnen na een nieuwe Windows-update en in sommige gevallen zou de verwijdering mislukken.

De PC Health Check-app werd in juni geïntroduceerd, maar Microsoft moest de app snel terugtrekken toen bleek dat deze niet goed werkte. De software zou veel gebruikers erop wijzen dat hun systeemvereisten toen niet voldeden. Ondertussen hebben verschillende ontwikkelaars hun eigen alternatieve tools uitgebracht die hetzelfde doel bereiken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01