072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft en Epic maken Fortnite gratis beschikbaar op Xbox Cloud Gaming

datum: 05-05-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft en Epic Games maken Fortnite gratis beschikbaar op Xbox Cloud Gaming. Om het spel te spelen, hoeven geïnteresseerden alleen een Microsoft-account en een compatibel apparaat te hebben en in te loggen op de service. Microsoft brengt geen abonnementskosten in rekening.

In de aankondiging stelt Microsoft dat het de krachten heeft gebundeld met Epic Games om Fortnite naar Xbox Cloud Gaming te brengen in 26 landen, waaronder Nederland en België. Volgens het bedrijf is er geen Xbox Cloud Gaming-abonnement vereist, alleen een iOS, iPad OS, Android-apparaat of pc met een browser, internettoegang en een Microsoft-account. Gebruikers moeten xbox.com/play bezoeken en inloggen met hun Microsoft-account. De game werkt met aanraakgevoelige bedieningselementen en ondersteunt controllers.

Epic Games werkt ook samen met Nvidia om Fortnite NU naar GeForce te brengen. Begin dit jaar opende Nvidia opnieuw een gesloten bèta waarin spelers zich kunnen registreren om de populaire game te spelen via Nvidia's gamestreamingservice. Om Fortnite op deze manier te spelen, is een GeForce NOW-account vereist. Een gratis account is voldoende. Met de bèta wil Nvidia de servercapaciteit, 'graphics delivery' en prestaties van de touch controls testen.

Microsoft zegt dat het van plan is om meer gratis te spelen games toe te voegen aan Xbox Cloud Gaming. Volgens de Amerikaanse website The Verge is het opvallend dat Epic Games samenwerkt met Microsoft. Uit de rechtszaak die de ontwikkelaar in 2020 tegen Apple aanspande, bleek immers dat Epic Games Microsoft eerder als concurrent dan als partner zag.

Fortnite is sinds de zomer van 2020 niet meer beschikbaar op iOS. Apple heeft de game toen uit de App Store gehaald omdat Epic een eigen betalingssysteem had toegevoegd. Google heeft Fortnite ook uit de Play Store verwijderd, maar Android-gebruikers kunnen de game nog steeds spelen door de apk te downloaden en handmatig te installeren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01