072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Microsoft, Facebook, Google en Netflix werken samen aan eBPF Foundation

datum: 13-08-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Vier grote techgiganten kondigen hun samenwerking aan op de eBPF Foundation. Met de samenwerking hopen Microsoft, Facebook, Google en Netflix eBPF sneller te verbeteren. De eBPF Foundation wordt onderdeel van de Linux Foundation.

De aankondiging komt net voor de eBPF-top, die op 18 en 19 augustus zal plaatsvinden. EBPF werkte in de Linux-kernel, maar kondigde in mei al aan dat Microsoft een open source-project zou starten om eBPF werkend te krijgen in Windows 10 en Windows Server 2016 en later. Nu zijn ook Google, Facebook en Netflix geïnteresseerd om de tool verder te ontwikkelen.

EBPF staat voor extended Berkeley Packet Filter. Het was oorspronkelijk bedoeld voor het analyseren van netwerkverkeer door pakketonderschepping op laag niveau. Er is nu veel meer mogelijk met eBPF via virtuele machines, zowel op kernelniveau als in de gebruikersruimte.

Hiermee kunnen gebruikers onder andere sandbox-programma's in de kernel van een besturingssysteem uitvoeren. Het wordt dus gebruikt om zo'n kernel veilig en efficiënt uit te breiden, zonder de kernelbroncode te wijzigen of kernelmodules te laden. "EBPF stelt ontwikkelaars in staat om programma's veilig en efficiënt in te sluiten in alle software, inclusief de kernel van het besturingssysteem", schrijft de Linux Foundation in haar aankondiging.

De technologiebedrijven die deel uitmaken van de eBPF Foundation gebruiken het pakketfilter al. Facebook gebruikt de tool bijvoorbeeld als load balancer in zijn datacenters. "EBPF is een revolutionaire technologie waarmee we een besturingssysteem in realtime kunnen wijzigen zonder risicovolle of dure wijzigingen aan de kernelcode", schrijft Alexei Starovoitov, een kernelontwikkelaar bij Facebook. Google gebruikt op zijn beurt Cilium om op eBPG gebaseerde netwerken en beveiliging te bieden op zijn Kubernetes-aanbod met GKE en Anthos.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01