072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft: het inschakelen van ray tracing op Minecraft-bèta voor Xbox ging per ongeluk

datum: 01-04-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft en Mojang hebben voorlopig geen plannen om ray tracing toe te voegen aan de Xbox Series-versie van Minecraft. Onlangs werd die functie ingeschakeld in de bètaversie van de game, maar volgens de bedrijven gebeurde dat per ongeluk.

Microsoft en Mojang bevestigen op Twitter dat de meest recente build van Minecraft Preview per ongeluk vroege code bevatte voor ray tracing-ondersteuning op Xbox-consoles. "Deze vroege prototypecode is uit de preview verwijderd en duidt niet op plannen om raytracing in de nabije toekomst naar consoles te brengen", schreef het bedrijf. De ray-traced build was beschikbaar voor spelers die deelnamen aan het Xbox Insiders-programma, aldus het bedrijf.

Microsoft demonstreerde in 2020 al Minecraft ray tracing op de Xbox Series X, maar heeft sindsdien niets meer gezegd over de functie. Eerder deze week verscheen echter een nieuwe build van de Minecraft Preview-versie voor Xbox Series X en S, die raytracing in de game mogelijk maakte. Gebruikers konden de optie inschakelen door een pc-multiplayerwereld met ray tracing te laden, of door een nieuwe gamewereld te creëren en ray tracing in de instellingen in te schakelen. Dit blijkt nu een fout te zijn geweest.

Dus voorlopig komt de functie niet naar Minecraft voor de huidige generatie consoles. Microsoft schrijft specifiek dat het bedrijf geen "nabije toekomst" plannen heeft om deze functie op consoles in te schakelen, dus de optie kan op een later tijdstip volgen. Voorlopig is Minecraft met ray tracing alleen beschikbaar voor pc's, in de vorm van Minecraft RTX.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01