072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Microsoft is van plan beveiligingsbedrijf Mandiant over te nemen

datum: 09-02-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft zou geïnteresseerd zijn in de overname van beveiligingsbedrijf Mandiant. De softwaregigant is hierover in gesprek met het beveiligingsbedrijf. Mandiant is sinds vorig jaar zelfstandig, nadat moederbedrijf FireEye het verkocht.

Microsoft heeft sindsdien gesprekken gevoerd met Mandiant, vertellen bronnen aan Bloomberg . Details over een mogelijke deal zijn nog niet bekend. Mandiant zou na het nieuws in waarde zijn gestegen tot 3,76 miljard euro. Microsoft zou interesse hebben in het bedrijf, omdat het de laatste jaren steeds meer investeert in beveiligingsbedrijven. Een analist van Bloomberg zegt dat Microsoft door de overname nog meer wil focussen op cloudbeveiliging. Microsoft wil via de analyses van Mandiant meer inzicht krijgen in hackaanvallen.

Mandiant is een bedrijf dat onder meer beveiligingsonderzoek doet, maar ook computer emergency response teams levert. Deze CERT's kunnen worden ingezet bij bedrijven die te maken hebben met cyberaanvallen. Zo was Mandiant in 2021 betrokken bij een ransomware-aanval op Colonial Pipeline in de VS.

Mandiant is in 2013 overgenomen door beveiligingsbedrijf FireEye en is sindsdien verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de CERT's. FireEye heeft vorig jaar een groot deel van haar productportfolio verkocht aan een investeringsmaatschappij . Het bedrijf is sindsdien verder gegaan als Mandiant.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01