072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Microsoft kondigt Loop-productiviteitsapp aan

datum: 02-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft dinsdag een nieuwe productiviteitsapp aangekondigd: Microsoft Loop. De productiviteitsapp lijkt op het eerste gezicht veel op Notion en biedt de mogelijkheid om efficiënter samen te werken met anderen.

In de aankondiging somt Microsoft de belangrijkste elementen op. Loop bestaat uit drie delen: Loop-componenten, Loop-pagina's en Loop-werkruimten. Loop maakt verbinding met andere Microsoft 365-apps zoals Teams, Outlook en OneNote.

Loop-componenten zijn niet alleen beschikbaar in Loop, maar zouden in verschillende Microsoft-apps moeten kunnen worden weergegeven. Microsoft noemt lijsten, tabellen en taken als voorbeelden van componenten. Deze items moeten altijd overal dezelfde versie zijn, zodat u live met anderen kunt samenwerken en u zich geen zorgen hoeft te maken over de nieuwste versie.

Dan zijn er de Loop-pagina's die wel binnen Loop bestaan. De eerder genoemde componenten kunnen hier worden ondergebracht en in een overzicht worden geplaatst. Volgens Microsoft kunnen deze pagina's bijvoorbeeld gebruikt worden om aan een project te werken en vormen ze een centrale plek om ideeën in te zetten en waar de voortgang bijgehouden kan worden.

Ten slotte zijn er Loop-werkruimten waarin verschillende pagina's kunnen worden ondergebracht. Voor een project of team kan een werkruimte worden gecreëerd om de samenwerking te vergemakkelijken.

Het is nog niet bekend wanneer Loop beschikbaar zal zijn. Dit zou in de 'komende maanden' bekend moeten worden gemaakt. Het is de bedoeling dat de Loop-componenten deze maand beschikbaar zijn voor een aantal Microsoft-apps, waaronder Teams, Outlook en OneNote.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01