072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft maakt de eerste stabielere Windows 11-versie beschikbaar in Beta Channel

datum: 30-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft een eerste Beta Channel-versie van Windows 11 uitgebracht. Deze Windows 11-versie zal stabieler zijn dan de Dev Channel-releases. De Beta-versie heeft veel features van de Dev-versie, al is de Teams-chatfunctie in de taakbalk nog niet actief.

Gebruikers in het bètakanaal kunnen nu Windows 11 Insider Preview Build 22000.100 downloaden. Deze versie is afgelopen donderdag vrijgegeven voor gebruikers in het Dev-kanaal. De Beta-versie heeft dezelfde fixes en verbeteringen als de Dev-versie, hoewel Microsoft nu enkele nieuwe problemen heeft ontdekt. Bijvoorbeeld koppelingen naar specifieke pagina's in Instellingen die niet goed werken, of de taakbalk die continu crasht in Windows Sandbox.

Daarnaast heeft de Beta versie nog geen toegang tot Chat vanuit Microsoft Teams. Dit voegt een Teams-chatfunctie toe aan de taakbalk . Bij het klikken op de Teams-knop opent zich een venster zoals het startmenu opent, er wordt dus geen apart venster geopend. Deze functie wordt nu uitgefaseerd voor Dev-gebruikers; ergens in de komende weken zullen bètagebruikers de functie krijgen.

De Beta Channel-versie is volgens Microsoft stabieler dan de Dev-versies en geschikt voor " early adopters en IT-professionals" die willen zien wat er nieuw is aan Windows 11, of de nieuwe versie willen valideren. Het krijgt 'vertrouwde updates gevalideerd door Microsoft'. Dev-gebruikers zouden volgens Microsoft moeten overwegen om over te stappen op de stabielere bètaversie.

The Verge merkt op dat het verplaatsen van Dev naar Beta normaal gesproken een volledige herinstallatie van het besturingssysteem vereist, maar met Windows 11 zou een herstart voldoende moeten zijn. In het instellingenmenu onder het kopje Windows Update kunnen gebruikers kiezen in welk Insider-kanaal gebruikers willen zijn.

De huidige bètaversie bevat veel wijzigingen ten opzichte van Windows 10, zoals een nieuwe interface met een gewijzigd startmenu, gewijzigde taakbalk en widgets en een herziene Microsoft Store. Deze Windows 11-versie heeft nog niet alle aangekondigde features; het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om Android-apps uit de Microsoft Store te downloaden. Windows 11 komt later dit jaar uit.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01