072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft maakt DirectML-versnelling beschikbaar voor TensorFlow

datum: 10-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft TensorFlow-DirectML voor Windows 10 en Windows Subsystem voor Linux op grote schaal beschikbaar gemaakt. Hiermee eindigt de preview-periode voor de TensorFlow-vork, die in juni vorig jaar begon.

Met de definitieve release van TensorFlow-DirectML 1.15.5 heeft Microsoft het publieke pakket van TensorFlow met een DirectML-backend beschikbaar gesteld. Het pakket komt voort uit een open source-project en om de TensorFlow-vork te ontwikkelen, werkte Microsoft samen met Intel, AMD en Nvidia. De software maakt hardwareversnelling mogelijk voor het trainen van machine learning-modellen op Windows en het Windows-subsysteem voor Linux, gebruikmakend van de rekenkracht van GPU's die DirectX 12 ondersteunen.

Volgens Clarke Rahrig , Senior Program Manager bij Microsoft's Windows AI Platform-divisie, is het commando 'pip install tensorflow-directml' in een Python-omgeving voldoende voor TensorFlow-DirectML om de gpu te implementeren. Dan zou de api naadloos moeten samenwerken met scripts om modellen te trainen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01