072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft maakt reclame voor Xbox Game Pass bij installatie van Windows 11

datum: 09-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft het installatieproces van Windows 11 voorzien van een optie om lid te worden van Xbox Game Pass, het game-abonnement van het bedrijf. Dit is te zien tijdens de installatie van het besturingssysteem vanaf USB.

Tijdens de opties die Microsoft laat zien bij het installeren van de Insider Build van Windows 11, verscheen er een venster met het aanbod om een Xbox Game Pass-abonnement aan te schaffen, ontdekte Tweakers tijdens de installatie vanaf USB. Gebruikers kunnen direct lid worden van de gameservice, of ze bedanken en de installatie voltooien.

Microsoft maakte tijdens de aankondiging van Windows 11 duidelijk dat het meer gaat inzetten op Xbox Game Pass met Windows 11. Zo is Xbox Game Pass geïntegreerd in de Xbox-app met het besturingssysteem. Die app biedt abonnees toegang tot meer dan honderd pc-games en Microsoft belooft dat gamestreaming ook naar de app komt. Xbox Cloud Gaming werkt nu alleen via de browser op Windows.

Microsoft test vaker advertenties voor zijn andere producten in Windows. Zo plaatste het tijdens tests banners voor Office Online in Wordpad , een betaalde OneDrive-aanbieding in de verkenner , en duwde het Bing en Edge nadrukkelijk naar voren in het besturingssysteem.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01