072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Microsoft maakt van Windows een cloudservice met Windows 365 Cloud PC

datum: 14-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft stelt op 2 augustus Windows 365 Cloud PC beschikbaar, een zakelijke service voor het uitvoeren van Windows 10 en 11 vanuit datacenters op pc's, tablets en andere systemen. Bedrijven kunnen de configuratie van systemen aanpassen aan het gebruik.

Bedrijven kunnen virtuele systemen voor werknemers aanschaffen met Windows 365 Cloud PC en daarvoor betalen per maand, per gebruiker. Die gebruikers kunnen Windows vervolgens openen vanuit een applicatie of in de webbrowser. Dit kan op een pc, Linux-systeem, Mac, tablet of Android-apparaat, zolang er een internetverbinding is, aldus Microsoft. Het bedrijf geeft voorbeelden van gebruikers voor wie dit handig zou zijn stagiaires, extern ingehuurde krachten, ontwikkelaars en ontwerpers.

Bedrijven kunnen per gebruiker bepalen hoeveel rekenkracht, geheugen en opslag ze nodig hebben en naar rato betalen. Bijvoorbeeld voor toepassingen voor analyse of waar wetenschappelijke berekeningen vereist zijn, kunnen hogere systeemvereisten worden verminderd. De Cloud PC kan Windows 10 draaien of, zodra deze versie eind dit jaar beschikbaar is, Windows 11. Microsoft biedt twee standaardversies van de dienst met meerdere configuraties van de systemen voor beide: Windows 365 Business en Windows 365 Enterprise.

Volgens Microsoft is het voordeel naast de configureerbaarheid en toegang vanaf meerdere apparaattypes dat gebruikers hun werk met hun Windows-sessie kunnen voortzetten waar ze gebleven waren, zelfs als ze van apparaat wisselen. Microsoft claimt 'instant booting', wat betekent dat Windows direct te gebruiken is, inclusief apps, data en instellingen.

Wat die apps betreft, belooft Microsoft dat in ieder geval de onderdelen van Microsoft 365, Dynamics 365 en Power Platform gaan werken. Daarnaast meldt het bedrijf dat softwareontwikkelaars Windows-apps kunnen blijven ontwikkelen en aanbieden 'in de cloud'. Ze krijgen toegang tot API's om te profiteren van de mogelijkheden van Windows 365, maar meer details waren op het moment van schrijven niet beschikbaar. Hoe dan ook, bedrijven krijgen ondersteuning met de compatibiliteit van hun bedrijfsapplicaties voor het Cloud PC-aanbod, met App Assure, dat gratis is voor klanten met 150 of meer gebruikers.

IT-beheerders krijgen de virtuele systemen te zien in Microsoft Endpoint Manager en kunnen hier onder andere de prestaties en connectiviteit monitoren. Het upgraden van cloud-pc's zou een enkele klik moeten zijn en zonder onderbrekingen, de claim is. Windows 365 draait op Azure Virtual Desktop. Dat is de service die Microsoft in 2018 aankondigde als Windows Virtual Desktop voor zakelijke klanten en onlangs is omgedoopt tot Azure Virtual Desktop , waarschijnlijk om verwarring met Windows 365 te voorkomen.

Met Azure Virtual Desktop biedt Microsoft al een service om Windows vanaf zijn servers te laten draaien. Microsoft zal dit blijven doen, voor klanten die meer flexibiliteit en aanpassingsopties willen. Windows 365 is dan meer bedoeld voor bedrijven die gemak willen en Microsoft richt zich op alle soorten bedrijven, waarbij Azure Virtual Desktop vooral voor de enterprise markt is.

Op het gebied van beveiliging van Windows 365 Cloud PC is er ondersteuning voor multi-factor authenticatie, opslag en de verbinding zijn standaard versleuteld en Microsoft Defender for Endpoint beschermt ook de virtuele systemen.

Microsoft heeft Windows 365 aangekondigd tijdens het Inspire-evenement. Het bedrijf zal de dienst op 2 augustus beschikbaar stellen, maar de prijzen waren op het moment van de aankondiging nog niet bekend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01