072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft neemt Activision Blizzard over voor $ 68,7 miljard

datum: 18-01-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft heeft overeenstemming bereikt met gaminggigant Activision Blizzard over een overname. Microsoft zal $ 68,7 miljard betalen voor de overname, indien goedgekeurd door de autoriteiten. Na de overname komen 'zoveel mogelijk games' naar Game Pass.

Met de overname verwerft Microsoft veel grote gamefranchises, waaronder Call of Duty, Warcraft, Diablo, Overwatch, Tony Hawk, Hearthstone, Crash Bandicoot, StarCraft en Spyro. Ook de mobiele games van King, zoals Candy Crush, maken deel uit van de overname.

Bij de aankondiging van de overname zegt Xbox CEO Phil Spencer dat na de sluiting zoveel mogelijk Activision Blizzard-games zullen worden aangeboden via Game Pass-abonnementen voor Xbox en pc's. Het zal gaan om nieuwe titels en om bestaande titels van de uitgeverij. Spencer maakte ook bekend dat Game Pass momenteel 25 miljoen abonnees heeft.

Microsoft wil $ 95 per aandeel betalen . De prijs komt daarmee op 68,7 miljard dollar. Daarmee is het verreweg de grootste acquisitie tot nu toe in de gamesindustrie. Take-Two 's geplande overname van Zynga voor 12,7 miljard dollar is de grootste overname daarna.

Microsoft zegt na de overname het derde grootste gamebedrijf ter wereld te worden, na Tencent en Sony. Microsoft en Activision Blizzard zijn het eens over de voorwaarden voor de overname, maar de regelgevende instanties moeten nog goedkeuring geven. Beide bedrijven verwachten dat de overname in boekjaar 2023 wordt afgerond. Dat boekjaar loopt van juli 2022 tot juli 2023.

Totdat de overname is afgerond, zal Activision Blizzard blijven bestaan in zijn huidige vorm, onder leiding van de huidige CEO Bobby Kotick. Als de deal rond is, zal Xbox CEO Phil Spencer ook aan het hoofd staan van Activision Blizzard. Huidig directeur Bobby Kotick lijkt na de overname van het toneel te verdwijnen. Zijn naam wordt niet genoemd in de toekomstplannen van Microsoft. Werknemers en aandeelhouders hebben al om zijn ontslag gevraagd omdat hij naar verluidt een cultuur van discriminatie en intimidatie binnen Activision Blizzard kende en eraan deelnam, waarvoor het bedrijf is aangeklaagd. Volgens een verslaggever van de New York Times wil Kotick niet zeggen of hij na de overname nog steeds CEO zal zijn. "Als ik klaar ben, ben ik beschikbaar als dat nodig is", zegt hij.

Microsoft benadrukt dat het inclusief wil zijn voor zowel medewerkers als spelers. Microsoft zegt ook dat het individuele culturen in studio's waardeert en dat creatief succes en autonomie hand in hand gaan met het behandelen van elke persoon met waardigheid en respect. "We houden alle teams en alle leiders aan deze verplichting", zei Spencer.

Het is de tweede miljardenovername van Microsoft in twee jaar tijd. In september 2020 kondigde Microsoft het voornemen aan om het moederbedrijf van Bethesda over te nemen voor $ 7,5 miljard. De overname werd goedgekeurd en zes maanden later afgerond.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01