072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Microsoft neemt technologiebedrijf Xbox-moderatie over

datum: 29-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft aangekondigd dat het Two Hat heeft overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in contentmoderatie. Hoeveel geld er met de overname door Microsoft is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Two Hat leverde al diensten aan Microsoft. De moderatietechnologie van Two Hat wordt bijvoorbeeld gebruikt om communities van Xbox, Minecraft en MSN te beheren. Met de technologie van Two Hat kan inhoud automatisch worden gedetecteerd en verwijderd. Bovendien kunnen gebruikers inhoud filteren op basis van wat zij acceptabel vinden.

Dave McCarthy van de Xbox-divisie schrijft dat de overname een logische stap was'' De overname is een belangrijke ontwikkeling in de langdurige relatie tussen Microsoft en Two Hat, waardoor we innovatieve technologie├źn, onderzoekscapaciteit en hoogopgeleide teams kunnen combineren. ''

De overname betekent niet dat andere Two Hat-klanten geen gebruik meer kunnen maken van de diensten van het bedrijf. McCarthy benadrukt dat huidige klanten gewoon klant blijven: "Dit is een investering in het helpen en bedienen van bestaande klanten van Two Hat." Het wordt dus geen exclusieve service voor de verschillende Microsoft-producten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01