072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft overweegt overname Activision aan te passen voor Britse toezichthouder

datum: 11-07-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft overweegt of de overname van Activision Blizzard "kan worden aangepast" om tegemoet te komen aan de zorgen van de Britse toezichthouder CMA. Om dit proces de 'volle aandacht' te geven, wil Microsoft het hangende hoger beroep tegen de CMA pauzeren.

"Hoewel we het uiteindelijk niet eens zijn met de zorgen van de Competition and Markets Authority, overwegen we hoe de deal kan worden aangepast om deze zorgen weg te nemen", zei Microsoft-president Brad Smith . Het bedrijf had beroep aangetekend tegen het besluit van de CMA om de overname te blokkeren. Dit beroep loopt via het Competition Appeal Tribunal; Naar aanleiding van de nieuwe gesprekken met CMA heeft Microsoft CAT gevraagd deze oproep voorlopig te onderbreken. CAT moet nog akkoord gaan met deze pauze.

De CMA laat aan The Verge weten bereid te zijn om te kijken naar de voorstellen van Microsoft om de deal te wijzigen. Het is niet duidelijk hoe Microsoft de deal zou willen wijzigen. Het Verenigd Koninkrijk blokkeerde de deal in april vanwege bezorgdheid dat de overname de concurrentie op de cloudgamingmarkt zou kunnen verstoren. Microsoft stelde maatregelen voor om deze zorgen weg te nemen, maar ze gingen niet ver genoeg of vereisten permanente regulering van CMA op Microsoft. De toezichthouder wilde dit niet.

Naast de CMA houdt alleen de Amerikaanse toezichthouder FTC de overname nog tegen. De Federal Trade Commission wilde deze overname tijdelijk blokkeren, maar de rechter was het daar niet mee eens, zo bleek eerder op dinsdag . Microsoft zou de overname van Activision Blizzard in principe vanaf 15 juli kunnen afronden. De FTC zou nog in beroep kunnen gaan en er loopt nog een losse zaak van de toezichthouder om de overname te blokkeren. De toezichthouder vertelt The Verge om de volgende stappen "in de komende dagen" aan te kondigen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01