072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Microsoft publiceert methode om Windows 11 TPM 2.0-systeemvereiste te omzeilen

datum: 06-10-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Windows 11 kan nog steeds worden geïnstalleerd op systemen zonder TPM 2.0, erkent Microsoft. Hiervoor moet het register worden aangepast. Ook zegt het bedrijf dat gebruikers in dat geval niet meer op volledige ondersteuning kunnen rekenen.

Microsoft schrijft op een nieuwe supportpagina over alternatieve manieren om Windows 11 te installeren. Het bedrijf bedoelt een installatieschijf als alternatief voor de upgradetool die in Windows 10 zit. Het is ook mogelijk om een image-installatie uit te voeren via tools van derden. De pagina bevat een methode om Windows 11 te installeren op systemen die niet aan de systeemvereisten voldoen. Opvallend is dat bij het gebruik van deze alternatieve installatiemethode geen rekening wordt gehouden met de eis van TPM 2.0.

Om alternatieve installatiemedia te gebruiken, moeten gebruikers de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup . Microsoft raadt gebruikers aan dit alleen te doen op systemen die wel aan de eisen voldoen en dat gebruikers dit vooraf controleren, omdat anders Windows 11 "ook geïnstalleerd kan worden als je minimaal TPM 1.2 hebt in plaats van de minimale systeemvereiste TPM 2.0". Ook wordt bij een dergelijke installatie de processor niet gecontroleerd. Bij het installeren van een afbeelding gemaakt met een tool van derden, staat er dat Windows 11 ook niet controleert op de aanwezigheid van TPM 2.0.

Microsoft waarschuwt op de pagina dat er in zo'n geval "ernstige problemen" kunnen optreden. Het bedrijf zegt dat het "niet kan garanderen dat die problemen kunnen worden opgelost". Over garantievoorwaarden schrijft het bedrijf niets.

Lange tijd was er veel onduidelijkheid over de systeemeisen voor Windows 11. Aanvankelijk leek het erop dat TPM 2.0 niet nodig was , maar later bleek dat toch het geval te zijn . Die eis gold ook voor een installatie op virtuele machines , maar Microsoft geeft nu toe dat die eis omzeild kan worden met een nieuwe registersleutel. Eerder werd ontdekt dat de systeemvereisten omzeild konden worden, zo schreef Tweakers ook in dit artikel . Het is echter de eerste keer dat Microsoft dat officieel toegeeft.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01