072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Microsoft reduceert WSL-installatie op Windows 10 tot een enkele opdracht

datum: 02-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft de installatie van Windows Subsystem for Linux op Windows 10 vereenvoudigd. Het uitvoeren van een enkele opdracht is nu voldoende om WSL te installeren. Dat werkt met Windows 10 versie 2004 en latere versies.

Windows 10-gebruikers kunnen nu WSL installeren door wsl.exe --install in de opdrachtprompt of PowerShell. Windows installeert dan standaard Ubuntu en de meest recente WSL Linux-kernel. Volgens Microsoft was de methode om het Linux-subsysteem toe te voegen aan Windows 10 vroeger te ingewikkeld. Dit gebeurde via de optionele Windows-functies en het downloaden van pakketten.

Om te profiteren van de nieuwe installatiemethode, moeten gebruikers KB5004296 installeren. Microsoft heeft deze update vorige week uitgebracht voor Windows 10 versie 2004 en latere versies. De recente Windows Insider Preview-versies van Windows 10 bevatten al de vereenvoudigde WSL-installatie.

Gebruikers kunnen wsl --list --online en als ze een andere distro dan Ubuntu willen, kunnen ze deze toevoegen met wsl --install -d <distronaam> . Het updaten van de WSL Linux-kernel kan worden gedaan met wsl --update en via wsl --update rollback kan terugkeren naar een eerdere kernelversie. Verder kan met wsl --status informatie over onder andere de gekozen distro en kernelversie worden opgevraagd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01