072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Microsoft start verkoop van Qualcomm-ontwikkelaars-pc met Snapdragon-soc

datum: 15-11-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Microsoft is begonnen met de verkoop van een kleine desktop-pc in de Verenigde Staten met een Qualcomm Snapdragon 7c soc. Het systeem kost $ 219 en is bedoeld voor ontwikkelaars om apps te testen. De pc is gemaakt door ECS.

De ECS LIVA Mini Box QC710 staat in de Amerikaanse Microsoft Store en wordt daar aangeprezen als een testopstelling voor ontwikkelaars voor Windows op Snapdragon-applicaties. Dat zijn apps die op Arm-hardware draaien. Het systeem is niet bedoeld om apps te ontwikkelen, maar om ze te testen. Microsoft benadrukt dat de mini-pc bedoeld is voor ontwikkelaars, niet voor consumenten.

Binnenin de mini-pc zit de Snapdragon 7c soc die eind 2019 werd aangekondigd. Dat is een octacore met twee Cortex-A76-cores en zes Cortex-A55-cores. Het systeem heeft 4GB aan Lpddr4-geheugen, 64GB aan eMMC-opslag en een microSD-kaartslot. Er zijn drie USB-poorten, waaronder een Type-C-variant voor voeding. De box heeft ook een HDMI- en Ethernet-aansluiting.

In mei kondigde Qualcomm de Snapdragon Developer Kit aan en het bedrijf zei dat deze in de zomer zou worden uitgebracht. De kit is ontstaan als een samenwerking tussen Qualcomm en Microsoft en wordt gemaakt door de Taiwanese fabrikant ECS . Vooralsnog is de Arm PC niet te koop in de Nederlandse Microsoft Store. Het is niet bekend of het daar zal verschijnen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01