072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Microsoft stelt Windows 11 beschikbaar

datum: 04-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft stelt vanaf maandag Windows 11 beschikbaar. Zo start het bedrijf met de gefaseerde distributie van het besturingssysteem. Medio 2022 zou elke Windows 10-pc die in aanmerking komt voor Windows 11 de upgrade moeten hebben aangeboden.

Gebruikers van Windows 10 kunnen via Windows Update controleren of Microsoft vanaf maandag Windows 11 als update aanbiedt. Installatie via de installatie-assistent of de ISO is vanaf 4 oktober ook mogelijk. Met de app PC Health Check kunnen gebruikers vooraf controleren of hun systeem in aanmerking komt.

Microsoft gebruikt het updatemechanisme dat het ook implementeert voor Windows 10-updates. Dit betekent dat het een gefaseerde distributie zal zijn en dat systemen waar Microsoft de minste problemen verwacht als eerste zullen verdwijnen. Zo meldt het bedrijf dat in ieder geval nieuwe systemen die nog met Windows 10 komen als eerste in de rij staan voor een upgrade. Daarnaast zijn vanaf maandag ook de eerste systemen beschikbaar die direct met Windows 11 worden geleverd.

De release van 4 oktober markeert het begin van de ondersteuningsperiode van 24 maanden voor de Home, Pro, Pro for Workstations-Pro Education-edities. Die periode is 36 maanden voor de Enterprise- en Education-edities. Beheerders kunnen Endpoint Manager gebruiken om de gereedheid van hun organisatie voor de overgang te controleren en vervolgens upgrades initiëren via Windows Server Update Services, Windows Update for Business en het Volume Licensing Service Center.

Windows 11 21H2, zoals de volledige versie heet, bevat veel vernieuwingen ten opzichte van Windows 10. Zo is het startmenu in het midden geplaatst in plaats van links en toont het geen Live Tiles meer. Met Snap Layouts en Groups kunnen gebruikers snel vensters in een halve of hoek van het scherm plaatsen. Skype is vervangen door Teams als communicatiemiddel en er is een weergave met widgets die gepersonaliseerde feeds kunnen tonen. Ook nieuw zijn Auto HDR, om SDR-games een HDR-weergave te geven bij gebruik van een ondersteunde monitor, en de DirectStorage storage API, die voor een versnelling van laadtijden moet zorgen. De aangekondigde komst van Android-apps in de Microsoft Store komt op een later moment.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01