072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft stopt in 2023 met Store for Business en Store for Education

datum: 22-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Microsoft sluit zijn softwarewinkels voor zakelijke en schoolgebruikers begin 2023. De Microsoft Store for Business en Store for Education gaan sluiten zodat uitgevers hun apps kunnen uitbrengen in de nieuwe Store voor Windows 10 en 11.

Het bedrijf schrijft in een update dat het in het eerste kwartaal van 2023 stopt met het gebruik van de twee Stores op Windows 10. De Stores worden ook niet voor die tijd in Windows 11 geïmplementeerd. Tot die tijd kunnen gebruikers de Stores nog gebruiken om gratis apps te downloaden. downloaden.

Microsoft bevestigt daarmee vermoedens die veel gebruikers al hadden. Het bedrijf kondigde vorige maand aan dat het een vernieuwde Store zou openen voor zowel Windows 10 als Windows 11. Ontwikkelaars kunnen daar Win32-apps aanbieden en hun eigen betalingssystemen implementeren. Daar kunnen ook .NET-, UWP- en PWA-apps worden aangeboden.

De Store for Business en de Store for Education kunnen worden gebruikt door systeembeheerders. Ze zouden de Stores kunnen gebruiken om applicaties beschikbaar te maken binnen bedrijfs- en schoolnetwerken. Dat was nooit erg populair, vooral omdat andere tools van derden ook dergelijke softwaredistributie mogelijk maakten. Microsoft zegt van plan te zijn dergelijke softwarebeheermogelijkheden beschikbaar te maken via de nieuwe Microsoft Store, de Microsoft Endpoint Manager en de nieuwe Package Manager .

In de eerste helft van 2022 kunnen beheerders apps in de nieuwe Store uitrollen naar beheerde apparaten. De Package Manager is beschikbaar voor onbeheerde apparaten. Het beheren van applicaties via de Store blijft mogelijk tot het eerste kwartaal van 2023.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01