072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft stopt in oktober met ondersteuning voor Windows Thin PC

datum: 02-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft stopt in oktober met de officiële ondersteuning voor Windows Thin PC. Thin PC was een alternatief voor virtuele desktops waarvan de standaardondersteuning al enige tijd niet meer beschikbaar was.

Microsoft schrijft over de shutdown in een korte post op het eigen forum . Windows Thin PC-ondersteuning stopt officieel op 12 oktober van dit jaar. Dit betreft de Uitgebreide Ondersteuning. De standaardondersteuning voor Thin PC is in 2016 stopgezet, maar sommige bedrijven gebruiken de service nog steeds en konden tegen betaling uitgebreide beveiligingsondersteuning krijgen. Microsoft raadt gebruikers aan over te stappen naar een alternatieve externe desktopomgeving.

Windows Thin PC is uitgebracht in 2011 en is gebaseerd op Windows Embedded 7. De software is een uitgeklede versie van Windows 7 die bedoeld is om te draaien op oudere hardware die niet gemakkelijk kan worden geüpgraded. Het besturingssysteem miste verschillende componenten zoals het .NET-framework en Microsoft-apps zoals de Gallery-software. Gebruikers konden ook geen software toevoegen of verwijderen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01