072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft stopt Office Android-apps in Chrome OS en verwijst naar web-apps

datum: 26-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft stopt vanaf 18 september met de Office Android-apps op Chromebooks. Gebruikers zullen dan moeten overstappen op de webversies van Office-software en Outlook. Hiervoor is een Microsoft-account vereist.

Microsoft bevestigt in een verklaring aan Over Chromebooks dat het stopt met het gebruik van Android-apps. Gebruikers kregen eerder in hun apps meldingen te zien dat Microsoft de stekker uit de software zou trekken, maar details waren onduidelijk. Het bedrijf noemt ook een specifieke datum: 18 september. Het is een opvallende koerswijziging omdat Microsoft de apps tot nu toe heeft bijgehouden.

Na 18 september zijn de Android-applicaties van Microsoft niet meer te gebruiken op Chrome OS. Vanaf dat moment zullen gebruikers naar office.com en outlook.com moeten gaan. "Deze overgang geeft Chrome OS-gebruikers toegang tot nieuwe en premiumfuncties", aldus Microsoft. Om de web-apps te gebruiken, moeten gebruikers inloggen met hun Microsoft-account of een account dat is gekoppeld aan een Microsoft 365-abonnement.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01