072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft tekent cloudgaming-deal met Ubitus voor pc-games van Actvision

datum: 15-03-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft kondigde deze week zijn tweede cloudgamingdeal aan voor Activision Blizzard pc-games. Dit keer is het een tienjarige deal met Ubitus. Met de cloud gaming-deals hoopt Microsoft regelgevers te overtuigen om de overname van Activision goed te keuren.

Door de overeenkomst kan Ubitus tien jaar lang Xbox- en Activision Blizzard-pc-games streamen. Deze overeenkomst is afhankelijk van de overname van Activision Blizzard. Met de overname zegt Ubitus een bibliotheek van meer dan duizend titels te hebben, inclusief games van andere ontwikkelaars. Microsoft zegt dat het gamers weer meer keuze zal geven.

Er is nog niet veel duidelijk over de overname, maar nu Ubitus het heeft over zijn eigen bibliotheek, lijkt het erop dat de games beschikbaar zullen zijn via zijn cloudgamingservice GameNow . Deze service werkt via de browser en stelt gamers in staat om games te spelen. Ubitus biedt ook white label-diensten, dus Kingdom Hearts-games, Marvel's Guardians of the Galaxy en The Forgotten City kunnen via de technologie van Ubitus op de Switch worden gespeeld .

Microsoft-president Brad Smith gaf in een interview met The Wall Street Journal al aan meer van dit soort deals te willen sluiten. Regelgevers zoals de Britse CMA zeggen dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft slecht is voor de game-industrie, deels omdat het de concurrentie op de markt voor gamestreaming zou verminderen. Door deals te sluiten met meerdere grote en kleinere partijen hoopt Microsoft deze zorgen weg te nemen. Daarom tekende het eerder deze week een overeenkomst met Boosteroid om pc-games naar deze dienst te brengen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01