072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Microsoft test Windows 11 bèta met ondersteuning voor Android-apps

datum: 20-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft een bètaversie van het Windows-subsysteem voor Android uitgebracht. Hierdoor kunnen Amerikaanse leden van het Windows Insider-programma Android-apps testen op Windows 11. Het is niet bekend wanneer de functie voor alle gebruikers uitkomt.

Microsoft schrijft in een blogpost dat Windows-insiders in het bètakanaal vanaf woensdag Android-apps op Windows 11 kunnen testen. Deze testfunctie is beschikbaar voor systemen met chips van AMD, Intel en Qualcomm. Het bedrijf meldt dat de test momenteel alleen beschikbaar is voor gebruikers in de Verenigde Staten.

Het testaanbod bestaat momenteel uit vijftig apps, maar dat aanbod moet gaandeweg worden uitgebreid. Momenteel worden naast de Kindle-app en kinderapplicaties zoals Khan Academy Kids ook mobiele games zoals Lords Mobile en Coin Master aangeboden, schrijft het bedrijf.

De Android apps voor Windows komen uit de Amazon Appstore en zijn te installeren via de Windows Store. De apps werken net als gewone Windows-apps en ondersteunen features zoals de nieuwe Snap Layouts van Windows 11. Android-apps zijn ook geïntegreerd in het alt+tab-menu en de taakweergave , meldt Microsoft. Meldingen van Android-apps worden ook weergegeven in het actiecentrum en Windows- en Android-applicaties kunnen ook een klembord delen.

De feature maakt gebruik van het zogenaamde Windows Subsystem for Android component, dat draait op Windows 11. Dit is gebaseerd op de Linux kernel en een AOSP build van Android 11. Dit component wordt via de Microsoft Store gedistribueerd als onderdeel van de Amazon Appstore installatie. Het subsysteem draait in een Hyper-V-VM, net als het Windows-subsysteem voor Linux.

Microsoft kondigde eerder dit jaar Windows 11 aan en bracht het besturingssysteem op 5 oktober uit . Het bedrijf meldde eerder dat Windows 11 ondersteuning zou krijgen voor Android-apps, maar maakte later bekend dat deze functie niet direct na release beschikbaar zou zijn. De functie maakt gebruik van de Intel Bridge-compiler , waarmee alleen Arm-apps op x86-machines kunnen worden uitgevoerd. Het is niet bekend wanneer het Windows-subsysteem voor Android voor alle Windows 11-gebruikers wordt uitgebracht.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01