072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft toont nieuwe afbeeldingen Forza Horizon 5 en onthult Tourist-modus

datum: 24-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Microsoft en ontwikkelstudio Playground Games hebben nieuwe beelden laten zien van racegame Forza Horizon 5. De makers bevestigden ook de aanwezigheid van een aantal auto's, waaronder de Mercedes-AMG ONE en de Ford Bronco Badlands.

De beelden die Microsoft liet zien tijdens de Gamescom Xbox Stream zijn in een eerder stadium aan Tweakers getoond. Ook was er een korte gelegenheid om vragen te stellen, waardoor er net iets meer informatie naar buiten kwam dan tijdens de stream zelf.

Playground Games bevestigde onder meer aan Tweakers dat de game een nieuwe, meer toegankelijke modus zal bevatten, genaamd Tourist Mode. Deze modus is voor gamers die gewoon de wereld willen verkennen zonder al te veel moeite te hoeven doen. Daarnaast werkt de ontwikkelaar nog aan enkele nieuwe rijhulpmiddelen die vooral gericht zullen zijn op de jongste gamers.

Dat de game zich in Mexico zou afspelen was al bekend, maar nu is duidelijk dat de speler hetzelfde personage gaat spelen als in Forza Horizon 4. In die game moest de speler zich als rookie opwerken en zich bewijzen. totdat hij of zij uiteindelijk een ster werd. Die status wordt behouden in Forza Horizon 5, waardoor de speler als ster in Mexico kan arriveren, waar het zijn taak wordt om het Horizon Festival verder te promoten.

Naast het racemonster Mercedes-AMG ONE en de terreinwagen Ford Bronco Badlands waren ook de 2020 Corvette Stingray en de Porsche 911 Desert Flyer te zien. Van de vier auto's ziet de Mercedes er op voorhand het interessantst uit; de auto heeft een weg- en baaninstelling en spelers kunnen met een druk op de knop van instellingen wisselen. Dit heeft niet alleen een visueel resultaat, maar brengt ook merkbare prestatieverschillen met zich mee.

Playground Games bevestigde verder dat raytracing alleen buiten races wordt gebruikt. In scènes waarin de speler zich in en rond huizen of festivalgebieden bevindt, zullen auto's raytraced reflecties hebben, maar dit zal niet het geval zijn tijdens het racen. Forza Horizon 5 komt op 9 november uit voor Windows, Xbox One, Xbox Series X/S en Xbox Cloud Gaming.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01