072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft toont Quake-modus in systeemvak bij preview Windows Terminal 1.10

datum: 15-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft voegt nieuwe functionaliteit toe aan de applicatie met de preview van Windows Terminal 1.10, inclusief het zichtbaar houden van de Quake-modus in het systeemvak bij het minimaliseren en het vet maken van tekst.

De komst van versie 1.10 van Windows Terminal Preview valt samen met versie 1.9 van de releaseversie van Windows Terminal, meldt Microsoft. De preview van versie 1.9, die eind mei uitkwam, introduceerde de Quake-modus. Hiermee kunnen gebruikers een Terminal-venster Win+ ` toetsencombinatie openen en sluiten. Met de preview van 1.10 hoeven gebruikers de instance niet langer actief te houden in de taakbalk om toegang te krijgen tot het venster: het blijft in het systeemvak.

De terminal kan ook vetgedrukte tekst in de tekst renderen. Er zal een instelling zijn om dit te configureren. Daarnaast is het commandopalet toegevoegd aan het dropdown-menu en neemt deze snelkoppeling de plaats in van de feedbackknop, die volgens Microsoft nauwelijks werd gebruikt. Met het commandopalet, ook aangeroepen via Ctrl+Shift+P , kunnen gebruikers zien welke acties mogelijk zijn in Windows Terminal. Daarnaast heeft Microsoft nieuwe acties toegevoegd, interface-elementen gewijzigd en bugfixes aangebracht.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01