072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft verhoogt de adviesprijs in dollars voor 'next-gen' games voor alle platformen

datum: 05-12-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft verhoogt de adviesprijzen van first-party games in ieder geval in de Verenigde Staten van $60 naar $70 voor alle platformen vanaf 2023. Het is niet duidelijk of dergelijke games ook duurder worden in de Benelux.

In een verklaring noemt Microsoft Redfall, Starfield en Forza Motorsport als voorbeelden van games die vanaf hun respectievelijke releases volgend jaar tien dollar duurder worden. Het bedrijf zegt: “We hebben de RRP-verhoging nog niet toegepast om gezinnen tijdens de feestdagen van games te laten genieten. Vanaf 2023 zullen onze volledig geprijsde games gemaakt voor de volgende generatie, zoals Forza Motorsport, Redfall en Starfield, $ 70 kosten op alle platforms.

De prijsverhoging komt overeen met adviesprijzen van andere grote uitgevers, waaronder Sony, Take-Two Interactive en Ubisoft. Microsoft stelt: "Deze prijs weerspiegelt de inhoud, omvang en technische complexiteit van deze titels." Xbox-baas Phil Spencer waarschuwde daarom onlangs dat een prijsverhoging van Microsoft-games 'onvermijdelijk' was. Het bedrijf benadrukt dat first-party games sowieso direct na release beschikbaar zullen zijn via Game Pass.

Sinds de release van de huidige generatie consoles twee jaar geleden zijn veel uitgevers al overgestapt op een hogere adviesprijs voor grote games; meestal ging de prijs in de Benelux ook van 60 naar tussen de 65 en 75 euro, afhankelijk van de titel. De kans is dus groot dat alle games die onder de gametak van Microsoft vallen nu standaard 70 euro gaan kosten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01