072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft voegt alleen enkele oudere CPU's toe aan de systeemvereisten van Windows 11

datum: 27-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Na heroverweging voegt Microsoft alleen Core X- en Xeon W-serie processors toe aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11. Oudere AMD Ryzen-CPU's blijven uitgesloten. Alle andere huidige systeemvereisten blijven hetzelfde.

Microsoft concludeert dat de initiële systeemvereisten correct waren, met uitzondering van de bovengenoemde CPU's. De enige uitzondering is de Intel Core 7820HQ, die nog steeds in aanmerking komt in systemen met vooraf geïnstalleerde DCH-stuurprogramma's. Microsoft noemt de Surface Studio 2 als voorbeeld. Alle andere systeemvereisten blijven hetzelfde; Windows 11 vereist een ondersteunde 64-bits processor , naast 4GB RAM, 64GB opslag, een grafische kaart met DirectX 12-ondersteuning, UEFI met Secure Boot en TPM 2.0 .

Volgens Microsoft hadden geteste systemen die niet aan de systeemvereisten voldeden tot 52 procent meer crashes in de kernelmodus. Direct daarna stelt het bedrijf dat pc's die wel aan de systeemeisen voldoen in 99,8 procent van de gevallen geen crashes ervaren. Dat zou betekenen dat ogenschijnlijk ontoereikende systemen in bijna 99,7 procent van alle gevallen geen crashes ervaren. Hoewel Microsoft het niet aanraadt, kunnen gebruikers nog steeds handmatig upgraden naar Windows 11 door middel van een ISO-bestand.

Afgezien van prestatiegerelateerde problemen, benadrukt Microsoft dat veel van de vereisten gericht zijn op gebruikersbeveiliging. De Trusted Platform Module 2.0 zou bijvoorbeeld essentieel zijn vanwege de verbeterde beveiligingsfuncties ten opzichte van versie 1.2.

Ten slotte brengt Microsoft de bijgewerkte versie van de PC Health Check-app uit via het Windows Insiders-programma. De Windows-tool is eind juni offline gehaald omdat de app gebruikers verkeerde informatie gaf over toekomstige compatibiliteit met Windows 11. De vernieuwde app moet de gebruiker niet alleen van de juiste informatie voorzien, maar ook aangeven wat wel en niet nodig is om in de toekomst naar Windows 11 kunnen upgraden.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01