072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Microsoft voegt alleen enkele oudere CPU's toe aan de systeemvereisten van Windows 11

datum: 27-08-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Na heroverweging voegt Microsoft alleen Core X- en Xeon W-serie processors toe aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11. Oudere AMD Ryzen-CPU's blijven uitgesloten. Alle andere huidige systeemvereisten blijven hetzelfde.

Microsoft concludeert dat de initiële systeemvereisten correct waren, met uitzondering van de bovengenoemde CPU's. De enige uitzondering is de Intel Core 7820HQ, die nog steeds in aanmerking komt in systemen met vooraf geïnstalleerde DCH-stuurprogramma's. Microsoft noemt de Surface Studio 2 als voorbeeld. Alle andere systeemvereisten blijven hetzelfde; Windows 11 vereist een ondersteunde 64-bits processor , naast 4GB RAM, 64GB opslag, een grafische kaart met DirectX 12-ondersteuning, UEFI met Secure Boot en TPM 2.0 .

Volgens Microsoft hadden geteste systemen die niet aan de systeemvereisten voldeden tot 52 procent meer crashes in de kernelmodus. Direct daarna stelt het bedrijf dat pc's die wel aan de systeemeisen voldoen in 99,8 procent van de gevallen geen crashes ervaren. Dat zou betekenen dat ogenschijnlijk ontoereikende systemen in bijna 99,7 procent van alle gevallen geen crashes ervaren. Hoewel Microsoft het niet aanraadt, kunnen gebruikers nog steeds handmatig upgraden naar Windows 11 door middel van een ISO-bestand.

Afgezien van prestatiegerelateerde problemen, benadrukt Microsoft dat veel van de vereisten gericht zijn op gebruikersbeveiliging. De Trusted Platform Module 2.0 zou bijvoorbeeld essentieel zijn vanwege de verbeterde beveiligingsfuncties ten opzichte van versie 1.2.

Ten slotte brengt Microsoft de bijgewerkte versie van de PC Health Check-app uit via het Windows Insiders-programma. De Windows-tool is eind juni offline gehaald omdat de app gebruikers verkeerde informatie gaf over toekomstige compatibiliteit met Windows 11. De vernieuwde app moet de gebruiker niet alleen van de juiste informatie voorzien, maar ook aangeven wat wel en niet nodig is om in de toekomst naar Windows 11 kunnen upgraden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01