072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Microsoft voegt ondersteuning voor slepen en neerzetten toe aan Windows Terminal Preview

datum: 02-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft versie 1.11 van Windows Terminal Preview uitgebracht, waarmee het onder meer mogelijk is om mappen en bestanden naar Windows Terminal te slepen en deze in een nieuw tabblad te laten openen.

Gebruikers kunnen een bestand of map slepen naar de +-knop naast de tabbladen in Windows Terminal Preview versie 1.11 . De terminal opent dan onmiddellijk een pad naar de map of het bestand in een nieuw tabblad. Wanneer gebruikers de alt-toets ingedrukt houden, verschijnt het pad naar de map of het bestand als een nieuw venster naast een al geopend tabblad. Als gebruikers de Shift-toets ingedrukt houden, wordt het bestand of de map geopend in een nieuw venster.

De nieuwe versie van Windows Terminal Preview bevat ook andere deelvensterverbeteringen, zoals het kunnen verplaatsen van deelvensters naar nieuwe of bestaande tabbladen en het wisselen van deelvensterposities binnen hetzelfde tabblad. Bovendien kunnen gebruikers met de rechtermuisknop op een tabblad klikken en op Tab splitsen drukken, waardoor een nieuw paneel op het bestaande tabblad wordt geopend.

Bovendien kunnen gebruikers de titelbalk een acrylstijl geven, kunnen gebruikers tekst vetgedrukt of lichter maken en kunnen gebruikers de terminal minimaliseren naar het systeemvak. Ten slotte wordt de terminal standaard zonder profiel geopend, ondersteunen lettertypen nu OpenType-functies en -assen en zijn er extra tweaks en bugfixes. De update van Windows Terminal Preview bracht de stabiele versie van Windows Terminal naar versie 1.10.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01