072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Microsoft voegt Teams-chatfunctie toe aan de taakbalk in Windows 11

datum: 21-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft een Teams-chatfunctie toegevoegd aan de taakbalk in Windows 11. De functie krijgt een eigen knop in de taakbalk en opent zoals het startmenu, dus niet als een apart venster. De functie wordt uitgerold via het Insider-programma voor Windows 11.

De Teams Chat-functie maakt deel uit van de Teams-desktopclient en wordt momenteel toegevoegd aan Windows 11 preview-builds door middel van A/B-testen. Om toegang te krijgen tot de functie, moet een gebruiker zich in het ontwikkelaarskanaal van het Windows Inside-programma bevinden.

Op dit moment is de app nog behoorlijk uitgekleed, zo blijkt uit BleepingComputer , die toegang heeft tot de app. Gebruikers kunnen individueel en in groepen inloggen, contacten toevoegen en chatten. Als u op de knop Chatten klikt, wordt de Microsoft Teams-desktopclient in een compacte modus geopend. In de komende weken is Microsoft van plan de chatfunctie uit te breiden met video- en audiogesprekken en het delen van schermen.

Zodra de functie werkt, kan een gebruiker een chat starten door op het chatpictogram in de taakbalk te klikken of door de Windows+C-snelkoppeling te gebruiken. Chat opent, net als het startmenu, als een pop-up boven elk ander venster en kan op dezelfde manier als het startmenu worden weggeklikt. De volledige Teams-client kan dan vanuit Chat als een apart venster worden geopend.

De Chat-app ontvangt ook meldingen van berichten rechtsonder in de taakbalk, waarop direct inline kan worden gereageerd. Gebruikers kunnen kiezen of deze meldingen zichtbaar zijn via Windows 11 'Focus assist'.

Gebruikers kunnen contacten toevoegen via e-mail of sms met de chatfunctie. Zij krijgen dan via Teams een melding om contactpersoon te worden. Contacten uit Skype en Outlook kunnen ook automatisch worden overgedragen via een Microsoft-account.

Op dit moment werkt Chat alleen in het Engels en is er nog geen offline ondersteuning. Ook werken nog niet alle functies van Chat. Bovendien wordt bij het synchroniseren alleen het primaire e-mailadres of telefoonnummer opgenomen in Chat. Microsoft meldt ook een probleem met sommige gebruikers waarbij de chatfunctie open blijft en niet kan worden weggeklikt. Het bedrijf verzekert dat deze problemen in de nabije toekomst zullen worden opgelost.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01