072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Microsoft waarschuwt voor actief misbruikt zero-day in Office 365 en Office 2019

datum: 08-09-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Microsoft waarschuwt dat hackers actief misbruik maken van een kwetsbaarheid in Office 365 en Office 2019. De kwetsbaarheid zit in Mshtml, een browser renderer van Internet Explorer, die ook wordt gebruikt voor Office-documenten.

Het beveiligingslek treft Windows 8.1 en Windows 10, en Windows Server-versies van 2008 tot 2019, volgens een Microsoft- advies . Hackers zouden aangepaste Microsoft Office-documenten naar slachtoffers sturen om het beveiligingslek te misbruiken. Als gebruikers die documenten openen zonder beveiligingsfuncties, zou het beveiligingslek het uitvoeren van externe code mogelijk maken . De kwetsbaarheid is geclassificeerd als CVE-2021-40444 en heeft een ernstniveau van 8,8 uit 10.

In de standaardconfiguratie van Microsoft Office worden onbekende documenten echter geopend in de modus Protected View of Application Guard. De eerste is een alleen-lezen modus en Application Guard isoleert onbekende documenten, waardoor ze geen toegang krijgen tot de systemen van gebruikers. Binnen deze modi kan de kwetsbaarheid niet worden misbruikt. Windows Defender-antivirussoftware en Windows Defender for Endpoint vanaf build 1.349.22.0 bieden ook bescherming tegen de kwetsbaarheid. De kwetsbaarheid is echter nog niet gepatcht in Windows zelf.

Expmon-beveiligingsonderzoekers zeggen dat ze het beveiligingslek hebben gevonden na het detecteren van een "zeer geavanceerde zero-day-aanval" gericht op Microsoft Office-gebruikers op Twitter. Ze slaagden erin om de aanval op de meest recente versies van Office 2019 en Office 365 op Windows 10 te reproduceren.

Haifei Li van Expmon vertelt BleepingComputer dat aanvallers een geïnfecteerd .docx-bestand gebruiken om het beveiligingslek te misbruiken. Wanneer slachtoffers het openen, laadt het document de Internet Explorer-engine om de externe webpagina van een hacker te laden. Vervolgens wordt malware gedownload met behulp van een specifiek ActiveX-besturingselement op de webpagina. Expmon meldde de kwetsbaarheid zondag aan Microsoft.

Het bedrijf heeft nog geen beveiligingsupdate voor Windows geïmplementeerd. De volgende Patch Tuesday staat gepland voor 14 september, maar het is niet bevestigd dat Microsoft een patch voor dit beveiligingslek zal uitbrengen. De techgigant biedt wel een oplossing. Gebruikers kunnen de installatie van alle ActiveX-elementen in Internet Explorer in het register uitschakelen. Het bedrijf geeft hiervoor instructies .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01